Cropped landscape
Sport
Magyar önkéntes a magyar csapat mellett
2018-03-1321:11
Élőben látta a rövid pályás gyorskorcsolya váltó olimpiai bajnoki címét és most a paralimpián is ő a magyar csapat egyik kísérője. Tor Tamás önkéntes saját költségén utazott ki Dél-Koreába, hogy részese legyen a phjongcshangi játékoknak, így élete legnagyobb élményét éli most át.
Az önkéntes már az olimpián is a magyar csapatot segítette mindenben, így ott volt ő is február 22-én a kangnungi jégcsarnokban.
 
„A legboldogabb pillanat az az volt, amikor élőben láthattam Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. Az libabőrős szituáció volt. Sőt, én bevallom, meg is könnyeztem egy kicsit ott a lelátón"
 - mondta Tor Tamás önkéntes az ECHO TV Dél-Koreában tartózkodó tudósítójának.
 
A magyar önkéntes maga fizette a kiutazását, viszont szállást kapott a szervezőktől. A paralimpián egy másik magyar önkéntessel és egy dél-koreaival vannak a magyar küldöttség mellett. Lali, aki már magyar nevet is kapott, hasonlóan a legtöbb helyihez, nem nagyon beszél angolul, így nem egyszerű a kommunikáció Phjongcshangban.
 
„Volt egy megoldandó problémánk. 20 percig telefonált koreaiul és aztán így néztem rá, hogy akkor hajrá, most én jövök. Mondd, hogy akkor mire jutottunk az ügyben! Hát, nem tudott megszólalni” 
 - folytatta Tor Tamás.
 
Közben a paralimpián megdőlt a jegyeladási rekord. Több mint 320 ezer belépőt adtak el eddig, amivel a szervezők már most túlszárnyalták a négy évvel ezelőtt Szocsiban felállított csúcsot. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ