Cropped landscape
Belföld
A gyarmattartói logika magyarországi szószólója
2018-03-1407:12
mellár, tamá, migráció, bevándorlás, eu, unió, pesti, srácok
Mellár Tamásnak mostanában valószínűleg nem a migráció a kedvenc témája, hiszen most már talán maga sem tudja, mit gondol róla, mellette van-e vagy ellene. Minap a Pesti Srácok megírták, hogy hiába hazudta magát a Heti Válasz lelkes asszisztálásával a bevándorlás kérlelhetetlen ellenzőjének, az internet nem felejtette el a korábbi, bevándorláspárti Mellár Tamást sem. Sőt, újabb gyöngyszemek kerültek elő, amelyek nemcsak Mellár bevándorláspártiságára világítanak rá megint, hanem az is kiderül, hogy a Jobbikkal kokettáló „független” jelölt bizony az Európai Unió és Magyarország viszonyát is egyfajta főnök–beosztott kapcsolatban képzeli el.
A most Baranya megye 1. számú választókerületében induló jelöltről a Pécsma.hu írta meg még 2016 augusztusában, hogy a kvótanépszavazás előtt mindenkit arra buzdított, szavazzon igennel, mert ez jelenti a megoldást. Ekkor már bőven túl voltunk a migrációs válság magyarországi megjelenésén, a kerteket, gyümölcsösöket letaroló, esetenként családi házak konyháit kifosztó, a Keleti pályaudvar előtt allahuakbarozó tömegek vonulásán. Mellárt láthatóan nem nagyon érintette meg, hogy rövid és átmeneti itt tartózkodásuk alatt is milyen nyomot hagytak az országban és az emberekben az ázsiai és afrikai migránsok. A népszavazás kérdése így szólt:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?
Mellár Tamás simán rávágta erre a kérdésre az igent, megindokolva azt a saját közgazdászi logikájával, na meg a keresztényi szeretetre való álságos és teológiailag kevésbé igazolt hivatkozással, amelyet mostanság sűrűn hallani a baloldalról. A bevándorlók EU által kötelezővé tett magyarországi betelepítésére adott igenlését az M1-nek adott videóinterjúban sem rejtette véka alá:
A kényszerbetelepítés elfogadását azzal magyarázta, hogy ez valójában az Európai Unióban maradásra és az ezzel járó kötelezettséget elfogadására mondott igent jelenti.
[…]elfogadjuk azt, hogy ha az Európai Unió tagjai vagyunk, akkor az Európai Unió demokratikus döntéshozó szervei által hozott döntések Magyarországra is érvényesek
– jelentette ki.

Csakhogy az Európai Unióban lassan három éve legfontosabb politikai ügynek számító migrációs kérdésről nem a politikai ügyekben dönteni hivatott Európai Tanács döntött, amelyben az egyes tagállamok vétózhatnak, hanem az EU belügyminisztereivel szavaztatták meg, sima egyszerű többséggel. Vagyis az Európai Unió finoman szólva nem tartotta be a saját demokratikus döntéshozó szerveinek ügymenetét, amikor meghozta a Mellár Tamásnak igencsak tetsző döntését a kötelező betelepítési kvótákról.

Jellemző ezen felül, hogy az Európai Unió és Magyarország viszonylatáról olyan hangnemben beszél, mint „ők” és „mi”, ahol a pénzügyi felzárkóztató támogatásért cserébe szót kell fogadnunk azoknak, akik azt adják. Elfelejtette azonban azt az apróságot, hogy Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, nem a cselédje, és teljes jogú tagként az Unió működésébe, döntéseibe is beleszólásunk van. Mellár Tamás viszont láthatóan annak a nyugati, gyarmattartói véleménynek a képviselője itt Magyarországon, miszerint ők megmondják, hogy mi mit csináljunk.

Pesti Srácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ