Cropped landscape
Belföld
Angard: A migráció miatt veszélyben a haza, a szülőföld, az anyanyelv
2018-03-1421:43
Lázár János Facebookon publikált videójában feltárja a bécsi Favoriten városrész mindennapi életét, ahol a lakosság nagy része bevándorló. A videó azóta is megosztja a magyar, valamint az osztrák közbeszédet is. Az Angard vendégei arra keresik a válaszokat, vajon ez létező problémát, a valóságot mutatja be, avagy sem? A pást baloldalán Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai ügyvezetője és Böcskei Balázs politikai elemző – a jobboldalon Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója és Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője. 
Tóth Csaba szerint a jobboldal célja, hogy nagyon másról ne beszéljünk, csak a bevándorlás kérdéséről.

Fodor Csaba erre a felvetésre úgy reagált, hogy szerinte nincs annál lényegesebb és fontosabb kérdés, minthogy a magyar emberek kikkel szeretnének együtt élni. Egészen egyértelműen látszik, hogy még az ellenzéki szimpatizánsok igen jelentős része a kormánypártokkal ért egyet a bevándorlás kérdésében – tette hozzá. Lázár János videójára reagálva úgy véli, a valóságot mutatja, sőt nyugatabbra még rosszabb a helyzet. 

Jó kérdés a létező problémára, hogy miért a kormánypárt emeli föl ezt a témát újra és újra? 
– tette fel a kérdést Böcskei Balázs. 

Elmondta, egy hétfőn publikált kutatásukból kiderült, hogy sokakat foglalkoztat az egészségügy helyzete vagy a korrupció, a bevándorlás viszont csak kisebb mértékben. 

Fodor Csaba erre így válaszolt: 

Egészségügy, oktatás, korrupció persze fontos kérdések ennek ellenére keveset hallunk az ellenzéki pártok részéről ezekről az ügyekről. A baloldalnál ez viszont nem meglepő hiszen csak arról tudnának beszélni, hogyan tették tönkre. 

Gajdics Ottó elmondta nem a migrációról akar beszélni, hanem arról, hogy a nemzet, az anyanyelv is veszélyben van.
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ