Cropped landscape
Sport
Óriási soproni kosárbravúr
2018-03-1421:43
Kilenc év után újra lesz magyar csapat a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjében! A Sopron ugyanis a negyeddöntő harmadik mérkőzésén újra legyőzte a török Fenerbahcét, így 2-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé.
Hiába kezdett két gyors kosárral a sárga mezes Sopron Basket, a Fenerbahce pillanatok alatt megfordította az állást, és máris 6-4-re vezetett. Ez jellemezte az egész első félidőt, hol az egyik, hol a másik csapat volt előnyben. A 33-31-es félidő után azonban nagyon belehúzott a kiválóan védekező Sopron, és szenzációs hárompontosakkal egyre inkább elhúzott ellenfelétől: a 25. percben már 10 pont volt a két csapat között. 
 
52-43-ról indult az utolsó játékrész, amelyben tovább növelte a különbséget a hazai csapat. Turner eksztázisban dobott, és 29 pontig jutott a végén, de Crvendakics, Milovanovics és Page is remekül játszott. A végén a Sopron 67-46-ra verte a török sztárcsapatot, ezzel 2-1-es összesítéssel bekerült az Euroliga négyes döntőjébe - története során második alkalommal.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ