Cropped landscape
Belföld
Bayer Zsolt beszédével indult a Békemenet + VIDEÓ
2018-03-1514:29
Március 15-én egész Európa és Magyarország is rendkívül megosztott, két erő áll szemben egymással - jelentette ki Bayer Zsolt a Békemenetet megnyitó beszédében. A publicista hozzátette: az egyik oldalon állunk mi. Szerintük mi vagyunk a konzervatívok, a maradiak, az elmaradottak, mi vagyunk azok, akik bezárkózunk a nemzeti tudatba, mi vagyunk azok, akik kizárjuk magunkat a modern világból és a modern Európából és mindebből logikusan következik, hogy nacionalisták vagyunk, soviniszták vagyunk, sőt fasiszták vagyunk.
Bayer Zsolt szerint ehhez képest az igazság az, hogy a velünk szemben álló erők "kétdimenziós emberek".  Az ő számukra semmi más nem létezik, csak az egyén, az individuum és a szabadság. Hozzátette: a szabadság már náluk ott tart, hogy 72 féle nemi identitásból válogathatnak. Mi konzervatívok vagyunk, nekünk elég kettő is. Bármit is mondanak ma ők, Európa mi vagyunk - szögezte le a publicista.

Bayer Zsolt teljes beszéde:
A Kossuth térhez közeledve Bencsik András elmondta nem számított arra, hogy ennyien lesznek. A Magyar Demokrata főszerkesztője az ECHO TV-nek azt nyilatkozta, hogy a "hódmezővásárhelyi pofon felébresztett minket, de egy pillanat alatt felfogtuk, hogy mi a tét".

Több tízezren lehetnek a Békemeneten az ECHO TV riporterének tudósítása szerint.
Lomnici Zoltán szerint Hódmezővásárhely egy apró kis pötty lesz a magyar politikai történelemben, hihetetlen tömeg jött el ma tanúságot tenni a magyarság mellett. Bízzunk benne, hogy nem lesz semmilyen konkrét fenyegetés beváltva - jelentette ki a CÖF szóvivője.

Csizmadia László, a CÖF alapítója az ECHO TV-nek elmondta: a magyar hazáért ki kell állni, minden ember aki azt gondolja, hogy a függetlenségünket meg kell őrizni az itt van, vagy szívből velünk van.

A CÖF alapítója a szabadságharc hőseire emlékezett a Bem téren, ahol azt mondta: 1848-49-ben és 1956-ban a két nép vállvetve küzdött a szabadságért, majd 1989-90-ben egymást segítve "söpörték ki a szovjet gyarmatosítókat".

11 órakor Ferkó Dániel jelentkezett be élőben a helyszínről, a tudósítás itt nézhető vissza.
Vannak, akikkel nem, nem, soha!
 
Érzik a régi jobbikosok, akik 2006-ban a Kossuth tér könnygázfelhőjében erősödtek meg, hogy itt az a helyes út, ha a nemzeti oldal összefog. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szemkilövetők és a bevándorláspártiak soha ne kerüljenek Magyarországon hatalomra – nyilatkozta az ECHO TV-nek adott telefonos interjúban Morvai Krisztina, független európai parlamenti képviselő. 

A teljes beszélgetés: 
„Az a pofon jókor jött”
 
Az a pofon jókor jött, jól esett, s felfogtuk egy pillanat alatt, hogy mi a tét – mondta az ECHO TV tudósítójának Bencsik András a Békemeneten, utalva a hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztás eredményére. Hozzátette: felébredtünk s innen már végigcsináljuk április 8-áig. 
 
A teljes videó: 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ