Cropped landscape
Sport
Büszke és bizakodó elnöki értékelés
2018-03-1514:01
Nagyon büszke a magyar csapat phjongcshangi szereplésére a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, hogy a sportolók teljesítették a versenyeiket. Szabó László ráadásul abban bízik, hogy a para alpesi síelő Balogh Zsolték második számukban bejutnak a legjobb tíz közé is. 
„Nagyon büszke és boldog vagyok és legyen az mindenki, aki a magyarokért szorított mert két eredményünk van” 
 - mondta helyszíni tudósítónknak Szabó László a magyar paralimpiai bizottság elnöke.
 
Az MPB elnöke azt mondta, azért is örül ennyire, mert a para sífutó Lőrincz Krisztina kihozta magából a maximumot, hiszen egyéni csúccsal lett 24. A Balogh Zsolt-Bocsi Bence para alpesi sí páros 15. helyével kapcsolatban pedig azt mondta, nagyon örül és szerinte a duó második számában még jobban fog szerepelni.
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
„Azt várom, hogy egy számjegyű legyen az eredményük, a helyezésük. Erre szerintem jó esélyük van és mindannyian nagyon fogunk szurkolni, hogy ez így legyen”
 - folytatta Szabó László.
 
A magyar sportolóknak a helyszínen szurkolt Kulcsár Krisztián is. A MOB-elnök szerint már a téli olimpia is bensőségesebb volt, mint egy nyári, de most még különlegesebb élményekkel gazdagodott.
 
„Azt kell, hogy mondjam, a paralimpia talán még inkább egy nagyon jó hangulatú és barátságos esemény. Úgyhogy nagyon-nagyon jó érzéseim vannak” 
 - mondta riporterünknek Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
 
A férfi műlesiklás küzdelmeit szombaton rendezik Balogh Zsolték számára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ