Cropped landscape
Belföld
Megérkezett a Kossuth térre a Békemenet - élő közvetítés az ECHO TV-n! FOLYAMATOSAN FRISSÜL
2018-03-1511:57
békemenet, bayer zsolt, bem tér, kossuth tér
Délben elindult a Békemenet a Bem József térről a Kossuth térre, ahol a résztvevők 14 órakor meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervezőinek célja a Békemenettel az, hogy kinyilvánítsák a haza és a nemzet iránti elkötelezettségüket, és erőt, egységet és méltóságot mutassanak. Azt is demonstrálni kívánják, hogy a belső és külső ellenféllel szemben egyaránt megvédik az elmúlt nyolc év eredményeit. A Békemenettel - amelyen sok lengyel is megjelent - azt kívánják üzenni, hogy a közép-európai népek nagyon érzékenyek a szabadságukra és a függetlenségükre. Az eseményt az ECHO TV élőben közvetíti.
A menet közel jár a Kossuth térhez. Bencsik András nem számított arra, hogy ennyien lesznek. A Magyar Demokrata főszerkesztője az ECHO TV-nek elmondta, hogy a "hódmezővásárhelyi pofon felébresztett minket, de egy pillanat alatt felfogtuk, hogy mi a tét".

Több tízezren lehetnek a Békemeneten az ECHO TV riporterének tudósítása szerint.
Lomnici Zoltán szerint Hódmezővásárhely egy apró kis pötty lesz a magyar politikai történelemben, hihetetlen tömeg jött el ma tanúságot tenni a magyarság mellett. Bízzunk benne, hogy nem lesz semmilyen konkrét fenyegetés beváltva - jelentette ki a CÖF szóvivője.

Csizmadia László, a CÖF alapítója az ECHO TV-nek elmondta: a magyar hazáért ki kell állni, minden ember aki azt gondolja, hogy a függetlenségünket meg kell őrizni az itt van, vagy szívből velünk van.

Bayer Zsolt megnyitó beszédében arról beszélt, hogy Európa nagyon megosztott.

Csizmadia László, a CÖF alapítója a szabadságharc hőseire emlékezett a Bem téren, ahol azt mondta: 1848-49-ben és 1956-ban a két nép vállvetve küzdött a szabadságért, majd 1989-90-ben egymást segítve "söpörték ki a szovjet gyarmatosítókat".

11 órakor Ferkó Dániel jelentkezett be élőben a helyszínről, a tudósítás itt nézhető vissza
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ