Cropped landscape
Sport
Esőre hó a téli paralimpián
2018-03-1614:33
smét nagy havazás volt a dél-koreai Phjongcshangban. A téli paralimpia helyszínén a tavaszias napok után 5 centis hó esett, és mivel előző nap végig szakadt az eső, az alpesi sípálya gyakorlatilag jéggé fagyott. Ez rendkívül megnehezítette a magyar páros, Balogh Zsolt és Bocsi Bence dolgát is. 
Egy nappal ezelőtt a sípályák kivételével gyakorlatilag már minden zöld volt Phjongcshangban, és az időjárás is meglehetősen tavaszias volt. Az éjszaka azonban leszakadt az ég és most minden fehérbe borult a környéken. 
 
Mivel egy nappal korábban gyakorlatilag egész nap esett az eső, így az alpesi sípályát az teljesen beáztatta. Fábián Attila szövetségi kapitány szerint horrorisztikus volt az utolsó edzésnap a szombati műlesiklás előtt.
 
„Éjszakára bejött egy a -8, 10 fok, úgyhogy szürke jég volt a mai edzésen a pálya. Nem volt egyszerű a tréning a fiúknak. De holnap is ugyanez várható, úgyhogy készültünk a holnapi napra" 
- Fábián Attila, szövetségi kapitány.
 
A szövetségi kapitány szerint a jelenlegi helyzet jobb, mintha puha havon kellene versenyezni Balogh Zsoltéknak.
 
„Ő más íven megy, mint akik látnak, meg a bobosok, állók és ott lehetnek neki gondjai, hogyha kikádasodik. Így, ha kemény, jeges a pálya, akkor ez még előny is lehet."
 A kapitány, ha Zsolték egy helyet is javítanak az óriás-műlesikláshoz képest, már boldog lesz. Ott tizenötödikként zárt a magyar duó. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ