Cropped landscape
Belföld
Völner Pál: Karácsony Gergely reálisan méri fel az esélyét a választáson
2018-03-1620:04
völner pál, fidesz, választás
Karácsony Gergely állítása szerint, ha ő lesz a kormányfő, akkor a beiktatásakor nem fog felesküdni az Alaptörvényre. Az igazságügyi államtitkár szerint minden hivatalba lépésnek feltétele a hivatali eskü letétele, amiről okmányt is alá kell írni. Ha ezt nem teszi meg, akkor olyan formai hiba merülhet fel, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy ellása a feladatait. Völner Pál hozzátette: könnyen mond ilyet az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, reálisan méri fel az esélyeit, hiszen ezzel a problémával valószínűleg nem kell megküzdenie.
Völner Pál Komárom-Esztergom megyében indul egyéni jelöltként, ami a Jobbik közeli iránytű Intézet szerint az "éles körzetek" közé tartozik. A politikus azt mondta, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfeleket, de az elmúlt években "kellő támogatást" biztosítottak ennek a választókörzetnek, így bízik abban, hogy az emberek belátják azt, hogy érdemes-e ezt folytatni.

Beszélt arról is, hogy az önkormányzatokat 30 milliárdos adósságteher nyomasztotta, amelyet az állam átvállalt. "Az önkormányzatok önállóak maradtak a gazdálkodásban, az iparűzési- és az építésadó sokat jelent a településeknek. Még a kistelepüléseken is elmondható, hogy még a kistelepüléseken is kiegyensúlyozott a pénzügyi helyzet" - szögezte le a politikus.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ