Cropped landscape
Sport
Nem sikerült a műlesiklás
2018-03-1712:46
Hibázott az első futamban és így kiesett férfi műlesiklásban a Balogh Zsolt-Bocsi Bence páros a téli paralimpián. Ezzel véget ért a magyar csapat szereplése Phjongcshangban, a mieink egy 15. és egy 24. helyezést szereztek.
Ismét kisütött a nap a téli paralimpia helyszínén és majdnem 10 fok van. Ilyen körülmények között rendezték meg a férfi műlesiklás küzdelmeit, melyben érdekelt volt a Balogh Zsolt-Bocsi Bence magyar páros is. 
 
A duó első futama viszont eléggé zaklatott volt. Több hibát is vétettek a magyarok, míg végül Balogh Zsolt kaput tévesztett, így kiestek a versenyből.
 
„Én igyekeztem minél jobbat menni, minél inkább odatenni magam. Aztán egy pillanat alatt történt a hiba, ami hozta a másikat. A sízés sajnos ilyen” 
 - mondta Balogh Zsolt, paralimpiai 15. helyezett alpesi síelő.
 
A magyar duó három napja óriás-műlesiklásban viszont eredménnyel fejezte be a versenyt és összességében emelt fővel távozhat Phjongcshangból.
 
„Hihetetlen, hogy mennyi munka, mennyi áldozat van mögöttünk, meg mennyi szeretetet kaptunk otthonról. Az, hogy Szocsira nem tudtunk kijutni, ám most itt lehetünk, elég nagy megtiszteltetés” 
 - nyilatkozta Bocsi Bence, paralimpiai 15. helyezett alpesi síelő guide.
 
Ezzel véget ért a paralimpia a magyar csapat számára. A mieink egy 15. és egy 24. helyet szereztek. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ