Cropped landscape
Sport
Drámai csatában kupagyőztesek a nyíregyházi női röplabdázók
2018-03-1822:04
A Nyíregyháza felborította a papírformát. A női röplabdázók Magyar Kupa-döntőjét a favorit Békéscsaba ellen öt játszmában nyerte meg a szabolcsi csapat.
A Nyíregyháza felborította a papírformát. A női röplabdázók Magyar Kupa-döntőjét a favorit Békéscsaba ellen öt játszmában nyerte meg a szabolcsi csapat.
 
Az elmúlt évek talán legizgalmasabb Magyar Kupa döntőjét hozta a Békéscsaba-Nyíregyháza összecsapás. Az Érdi Sportcsarnokban már az első szettet is csak 26:24-re, rendkívül szoros csatában hozták a békéscsabaiak, a második szettben viszont hengerelt a Nyíregyháza, amely 25:15-tel egyenlített. A hétfőn kinevezett, Ciprusról hazatérő Hollósy László együttese a folytatásban sem lankadt, és a harmadik játszma végén, amelyet 25:16-ra nyert meg, már nála volt az előny. 
 
Aki azt hitte eldőlt, tévedett, ismét a kétszeresen is címvédő Békéscsaba következett, és 25:21-gyel egyenlített.  És még mindig nem volt vége a fordulatoknak, a csabaiak ugyanis a mindent eldöntő, ötödik szettben képtelenek voltak ellenállni a nyíregyháziaknak, újabb fantasztikus, 15:5-ös rohammal elhódította a Magyar Kupát a Fatum-Nyíregyháza.
 
 "Mindenki úgy tartotta, hogy gyakorlatilag minket ki fognak lőni a nadrágunkból… már bocsánat. A szakértők azt mondták, hogy semmi esélyünk nincsen, a lányok azonban megmutatták, hogy miért röplabdáznak. Annyira boldog vagyok! Eszméletlen, eszméletlen!"
- mondta Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.
 
A várakozások és a szakértői esélylatolgatások ellenére a Fatum-Nyíregyháza nyerte meg a Magyar Kupát története során hetedszer, ám 2007 óta először. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ