Cover
Belföld
Balog Zoltán: Olyanra nem lehet bízni az oktatást, aki iskolabezárásban gondolkodik
2018-03-2012:39
Megdöbbentő, hogy az ellenzéki MSZP-Párbeszéd pártszövetség árnyékormányában olyan ember is van, aki korábban iskolákat akart bezárni Magyarországon - mondta Balog Zoltán újságíróknak kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.
Az emberi erőforrás miniszter a Nő az esély című roma felzárkóztatási program bizonyítványosztója után arról beszélt, hogy Karácsony Gergely árnyékkormányában az a Daróczi Gábor az oktatási tárca várományosa, aki néhány éve a bíróság segítségével akarta elérni tizennégy - hét budapesti és hét vidéki - iskola bezárását. 

Olyan emberről beszélünk, akit korábban az Európai Bizottság arra jelölt ki, hogy ellenőrizze a magyar kormány által indított - egyébként nemzetközi szinten is sikeresnek és elismertnek minősített - romaprogramokat - emlékeztetett Balog Zoltán. Megjegyezte: az MSZP-Párbeszéd oktatási-miniszterjelöltje alapítványával - melynek kuratóriumi tagja és elnöke is volt - követelte az intézmények bezárását.

Én azt szeretném, hogy ez az árnyékkormány árnyékban is maradna, mert úgy gondoljuk, olyanokra nem lehet bízni az oktatást, akik iskolabezárásban gondolkodnak
 - jelentette ki Balog Zoltán.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ