Cropped landscape
Belföld
Szánthó Miklós: A Btk. szerint szabadságvesztéssel jár a képviselőjelöltek befolyásolása
2018-03-2020:09
Alapjogokért Központ, Szánthó Miklós, Farkas Gergely, jobbik, LMP, Midi Melánia
A büntető törvénykönyv (Btk.) bűntettnek nyilvánítja és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja azt, aki mást, egy arra jogosultat – akár képviselőjelöltet, akár szavazópolgárt – a választás során befolyásolni próbál, igyekszik - fejtette ki Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. 
Mint arról korábban beszámoltunk, egy hangfelvétel szerint pénzt ajánlott a jobbikos Farkas Gergely az LMP képviselőjelöltjének, Midi Melániának, hogy lépjen vissza. A Fidesz az eset kapcsán közölte, feljelentést tesz a Jobbik ellen a választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt. 
 
Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendégeként Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta, nem korrupciós bűncselekmény gyanúja merülhet fel ebben az esetben, hanem a választási rendje elleni bűncselekményről lehet szó. Nevezetesen, a büntető törvénykönyv (Btk.) bűntettnek nyilvánítja és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja azt, aki mást, egy arra jogosultat – akár képviselőjelöltet, akár szavazópolgárt – a választás során befolyásolni próbál, igyekszik. 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ