Cropped landscape
Belföld
Zsigmond Barna Pál: Célegyenesben a Minority SafePack
2018-03-2020:44
Minority SafePack, Európai Bizottság, Zsigmond Barna Pál, határon túl
Felhívást intézett Zsigmond Barna Pál a Fidesz határon túli magyar ügyekért felelős igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Arra kérte a magyarokat, írják alá a Minority SafePack elnevezésű kezdeményezést. 
Már majdnem megvan az egymillió aláírás az őshonos európai kisebbségek védelméről szóló Minority SafePack kezdeményezés támogatására. Zsigmond Barna Pál a Fidesz határon túli magyar ügyekért felelős igazgatója felhívással fordult a magyar emberekhez. Azt kérte, hogy aki még nem írta alá a petíciót, az tegye meg a jogaink.hu oldalon, a kint lévő aláírási íveket pedig küldjék be határidő előtt a Rákóczi Szövetség címére. 

A teljes adás:
Mint ismeretes, ahhoz, hogy az Európai Bizottság nyilvántartásba vegye az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) és az RMDSZ által indított polgári kezdeményezést 2018. április 3-ig minimum 1 millió aláírásnak kell összegyűlnie. További feltétel, hogy a kezdeményezés aláírói legalább 7 uniós tagállamból kell érkezzenek, a Bizottság által megállapított lakosságarányos kvóta szerint. A Minority SafePack célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos területei az európai uniós jog részei legyenek. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ