Cropped landscape
Belföld
Az ENSZ-ben eldöntötték, hogy a migránsok jogai előnyt élveznek
2018-03-2106:56
A kormánynak csak a magyar emberek biztosága számít – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Vácon a Fidesz-KDNP választási gyűlése előtt. Szijjártó Péter itt ismertette az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának álláspontját a kormány migrációs politikáját illetően. A tárcavezető szerint az ENSZ-ben már eldöntötték, hogy a migránsok és a határsértők jogai sokkal fontosabbak, mint a célországok vagy a tranzitországok polgárainak biztonsága. Ezzel ellentétben a magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága számít.

Genfből egyenesen Vácra vezetett a külgazdasági és külügyminiszter útja. Szijjártó Péter itt ismertette az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának álláspontját a kormány migrációs politikáját illetően. 
Semmi másról nem szólt a vita gyakorlatilag, mint arról, hogy miért nem engedünk be migránsokat, hogy miért őrizzük a határt, hogy miért vagyunk kemények, szigorúak a déli határon, és világos volt, hogy a kérdések alapján az ENSZ-ben már eldöntötték, hogy a migránsok, a határsértők jogai sokkal fontosabbak, mint a célországok vagy a tranzitországok polgárainak biztonsága, ezzel ellentétben a magyar kormány álláspontja világos, nekünk a magyar emberek biztonsága számít
– hangsúlyozta a magyar külügyi tárca vezetője.

Rétvári Bence, a kormánypártok országgyűlési képviselője arról beszélt, nemcsak a nemzetközi fórumokon kell harcolni a magyar emberek biztonságáért, hanem Magyarországon is, az ellenzék ugyanis azt szeretné, ha hazánk bevándorlóország lenne.

Az Emmi parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje terve szerint használaton kívüli laktanyákba telepítenék az illegális bevándorlókat.
Márpedig ilyen pont itt Vácon van, ezres nagyságrendben telepítenék tehát egy baloldali kormány esetén bevándorlókat ide Vác körzetébe, amelyek természetesen nem lehetnek zárt táborok, hanem nyílt táborok és szabadon járhatnának-kelhetnének ezres nagyságrendben az illegális bevándorlók itt Vác városában is
– hívta fel rá a figyelmet a politikus.

Rétvári Bence hozzátette: a Fidesz-KDNP foggal-körömmel harcol azért, hogy a magyar emberek biztonságban élhessenek a jövőben is.

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ