Cropped landscape
Belföld
Márki-Zay nem tartja be egyik legnagyobb ígéretét
2018-03-2107:09
Nem írja alá és nem hirdeti ki Márki-Zay Péter azt a hétfői közgyűlési döntést, amely szerint január elsejéig visszamenően eltörölnék a 101 négyzetméternél kisebb lakóingatlanokban élő magánszemélyek építményadóját – írta tegnap a Promenad.hu.
Az ellenzéki pártok támogatásával függetlenként győztes polgármester ezzel az egyik legfőbb választási ígéretét nem hajtja végre, ugyanis többek között az építményadó eltörlésével kampányolt.

Előzőleg a hétfői közgyűlésen a többséget alkotó Fidesz-frakció – Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea alpolgármester, valamint a Jobbik és az MSZP ellenében – megszavazta a témában benyújtott előterjesztést.

Ezt torpedózta meg Márki-Zay arra hivatkozva, hogy a döntés ellentétes a stabilitási törvénnyel, valamint szerinte az éves szinten 134 millió forint bevételkiesés – úgymond – veszélyezteti az önkormányzat gazdálkodását. Még arról is beszélt, szerinte arra megy ki a játék, hogy csődbe vigyék az önkormányzatot, és ő legyen érte a felelős. Vagyis kifogásokkal állt elő ahelyett, hogy forrást keresett volna a választási ígéretének végrehajtásához.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ