Belföld
Simicskó István: Gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk
2018-03-2121:19
Simicskó István, választás, fidesz
Simicskó István honvédelmi miniszter szerint az áprilisi parlamenti választásnak a bevándorlás miatt sokkal nagyobb a tétje, mint eddig bármikor: most gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk. A politikus a szigetszentmiklósi lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a választások tétje, hogy megmarad-e Magyarország az erőltetett bevándorlás elleni küzdelem bástyájának.
A visegrádi országokkal összefogva Magyarország példát mutatott Európának biztonsági kérdésekben, határvédelemben, az európai keresztény értékek védelmében - tette hozzá Simicskó István. A miniszter kiemelte: amennyiben lebontják a kerítést és Magyarország illegális bevándorlókat fogad be, mert olyan erők kerülnek hatalomra, amelyek a bevándorlást támogatják, "elveszíthetjük mindazt, amit eddig felépítettünk". Simicskó István kitért Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének március 15-i kijelentésére, amely szerint - mondta a miniszter - "ha kell, az ördöggel is összefognak, hogy legyőzzék a Fideszt". 

Erről azt mondta, fel kell tenni a kérdést, hogy amennyiben Karácsony Gergelyék nyernének a választásokon az ördöggel összefogva, vajon hova vezetnék az országot, a pokolra? Hangsúlyozta: a választáson a szerint kell dönteni, hogy ki mit tett eddig, milyen jövőképet vázol fel és hová vezetné az országot. Simicskó István szerint ma két világkép áll egymással szemben, az egyik a globalizációt hirdeti nemzetállamok nélkül, míg a másik a nemzetállamok együttműködését tartja fontosnak. Ezek közül kell választani - mondta.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ