Cropped landscape
Belföld
Barthel-Rúzsa Zsolt: Az emberek nehézségként tekintenek a migrációra
2018-03-2220:29
barthel-rúzsa zsolt, migráció, Századvég, eu, brüsszel
Az emberek véleménye és a politikai elit véleménye között óriási szakadék van - jelentette ki Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány elnöke a Napi aktuális című műsorunkban. Hozzátette: míg a többség azt gondolja, hogy a migráció kérdése nagyon fontos, addig a brüsszeli elit teljesen másképp gondolkodik.
Az európai emberek a felmérések alapján egyértelműnek látják, hogy összefüggés van a terrorizmus és a bevándorlás között, de nincs nagy különbség ebben a keleti és a nyugati országok között - jelentette ki a Századvég Alapítvány elnöke. Beszélt arról is, hogy míg Berlinben, Párizsban és Brüsszelben a terrortámadások emlékei még élénken ott vannak az emberek fejében, addig Kelet-Európában sokkal biztonságosabbnak tekintik az országukat.

A kutatásból egyértelműen kiderül, hogy az emberek nem megoldásként tekintenek a migrációra mint a baloldali pártok, hanem nehézségként értékelik. A többség szerint a migráció jelentős gazdasági terhet jelent az ország számára - jelentette ki Barthel-Rúzsa Zsolt.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ