Cropped landscape
Belföld
Megszületett a Jobbik őszödi beszéde
2018-03-2206:41
Mirkóczki Ádám azon mondata, miszerint „az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz”, azt is jelentheti, hogy Mirkóczki és néhány társa korábban hazudott, vagyis ezt tekinthetjük akár a Jobbik őszödi beszédének is – reagált a Magyar Időknek a párt szóvivőjének keddi nyilatkozatára Gaudi-Nagy Tamás.
Azzal pedig, hogy a Jobbik akkori híveit nácinak nevezte, Mirkóczki szembeköpte mindazokat a derék hazafiakat, akik a 2006-os rendőrterror utáni nemzeti ellenállás tagjaként előremozdították a Jobbikot és kiemelték a törpepárt-létből.
Ezek a hazafiak 2009-ben 15 százalékos európa parlamenti, egy évvel később pedig 17 százalékos országgyűlési eredménnyel a nemzeti radikalizmust beemelték az Országgyűlésbe és az európai szintű törvényhozásba. Ezek szerint az új Jobbik irányvonala már a 2009-es EP-választás fő jelszavát – Magyarország a magyaroké – is hazugságnak tekinti? – tette fel a kérdést a jogvédő. 
 
Mirkóczki azon kijelentésére, miszerint „Alföldi Róbert nemhogy belefér, hanem egyenesen feltétele egy normális országnak”, Gaudi úgy rea­gált, ez egy balliberális irányba történő radikális változás, aminek már semmi köze ahhoz a nemzeti konzervatív értékközpontú gondolkodáshoz, amelyet azok vallottak, akiket most a Jobbik szóvivője az új potenciális szövetségesek felé való behódolás érdekében lenáciz és megtagad. 
Ezzel Mirkóczki azt a szellemiséget választotta, amelyet annak idején az azóta már megbukott SZDSZ, amely ostorozta a nemzetünk függetlenségéért és szabadságunk megőrzéséért, valamint a gyurcsányi terrorgépezettel szemben bátran harcolókat
– fogalmazott.

A Mirkóczki által elmondottak után érdemes felidézni, mit mondott Vona Gábor 2009-ben egy lakossági fórumon arról, mi a biztosíték a Jobbik részéről, hogy ellenben a többi párttal ők nem fognak prostituálódni? 
 
„Én azt mondom, hogy akkor lesz Magyarországon rendszerváltozás, amikor végre lesz egy olyan tüntetés, amit egy szimpatizánsi kör a saját pártjának székháza elé fog szervezni, hogy nem ezt ígérted, nem ezért szavaztam rád. És én ezt várom el a jobbikosoktól” – fogalmazott akkor Vona, aki arról is beszélt, biztosan lesznek, akik pénzzel vagy testi fenyegetéssel le akarják téríteni a helyes útról. 
 
„Ha mi bejutunk a parlamentbe, mert sok ember ránk adja a szavazatát, az egy bizalom. És ha ezzel a bizalommal mi visszaélünk […] akkor jöjjenek oda a Jobbik székházához, és tüntessenek, és égessék el a tagkönyveiket a jobbikosok.”

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ