Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Európa megtelt + VIDEÓ
2018-03-2215:22
Megvolt az első fontosabb tanácskozás, az Európai Néppárt vezetőségi ülése - így kezdte videóját Orbán Viktor. A miniszterelnök a megbeszélésen elmondta, hogy Európa megtelt, ezért a figyelmet nem a migránsok szétosztására, hanem a határok védelmére kell fordítani. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy nagy a felháborodás Brüsszelben a Facebook miatt.
Elfogadhatatlan, hogy a Facebook adatbázisát az érintettek hozzájárulása nélkül, üzleti, de különösen politikai kampányok céljaira használják - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek miniszterelnökeinek megbeszélése után Brüsszelben. A Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányfő elmondta, egyetértés született abban, hogy ezt meg kell akadályozni. A törvény teljes szigorával és erejével fel kell lépni ez ellen, különösen, ha illegális eszközöket is felhasználnak - hangoztatta. Estére lesz végleges döntés is - tette hozzá.

A Facebook-gate részleteiről ITT lehet olvasni.
Magyarország szempontjából a bevándorlás a legfontosabb kérdése az csütörtökön kezdődő kétnapos európai uniós csúcstalálkozójának. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a brüsszeli tárgyalásokon a magyar fél érvényt fog szerezni Magyarország érdekeinek. Összefoglaló cikkünk ITT olvasható.

ECHO TV, MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ