Cropped landscape
Belföld
Demokrata: Egy nagy lufi az LMP 2018-as választási programja
2018-03-2307:00
émp, választás, program
Diákok gyűrött füzeteihez hasonlít az LMP 2018-as választási programja – olvasható a csütörtöki Demokratában. Az írás szerint a program nem áll elő érdemi szakpolitikai ötletekkel, és nyitott kapukat dönget, hiszen a céljaik zömét a nemzeti kormány már sikerre vitte. A szerző szerint a többi gondolatelem meg elméleti bukfenc, amit hiba lenne megugrani.
„a védett természeti területeken lévő erdőket nemzeti parki kezelésben fogjuk megtartani”.
– írja az LMP a választási programjában.

A szerző hozzátette, a környezetvédelem kapcsán az LMP politikusai megerőltethették volna magukat, ha már ez a fő profiljuk, hiszen a védett erdők többsége nem a nemzeti parkok, hanem az állami erdőgazdaságok gondjaira van bízva.

Persze nem ártana ismerni a tényeket, mielőtt kitűzzük a célt. “Növeljük a természetvédelem kormányzati súlyát.”Hangzatos ígéret. De hiteltelen is, mert Európában az egyik legerősebb állami természetvédelmi rendszerrel bír hazánk. Sehol sincs arra példa, mint nálunk, hogy a nemzeti park igazgatóságok működési terülten a teljes ország területét lefedje.
– olvasható a cikkben, amely emlékeztet: mintegy háromszázezer hektár állami védett területet vagyonkezelnek a nemzeti parkok, melyeket tizennégyezer őshonos magyar háziállat tart karban.

Példátlan földrészünkön az ilyen génmegőrzési szempontból is kiemelkedő nagy állami állatállomány. Szürke-marha, rackajuh, cigája, bivaly és őstulok legel szerte a földeken. Nem tudja az ellenzék, hogy a nemzeti park igazgatóságok a hazai ökoturizmus legnagyobb letéteményesei?
– teszi fel a kérdést a szerző, aki kifejti, a kormány kiemelt forrásokat biztosít erre a célra.

A cikkből kiderül, hogy a Földművelésügyi Minisztérium igenis kiemelt figyelmet fordít nemzeti értékeink védelmére, amiről úgy látszik az LMP-nek fogalma sincsen, ez pedig szomorú tájékozatlanság egy “zöldpárt” részéről.

A szerző emlékeztetett: a nemzeti kormány komolyan veszi Robert Spaemann professzor filozófiáját, mely szerint „a Földet nem szabad a műanyag-hulladék tárlójaként átadni az utódoknak”. Úgy véli, az LMP Szél-malom harcot folytat a valóság ellen.

Demokrata, Pesti Srácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ