Cropped landscape
Belföld
Egészségügy – kőkemény kritikát kapott az ellenzék
2018-03-2320:17
Négy szoclib kormánnyal nem tudtunk sztrájktárgyalást elérni 2004 és 2010 között – emelte ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke. 
Az érdekképviseleti vezető közlése szerint az ellenzéki pártok, amelyek 2010 előtt is léteztek erkölcstelenül nyilatkoznak ma és nemcsak az egészségügyi dolgozók, az egészségügyi ágazatot érintő kérdésekben is. 

Ők nemhogy nem tárgyaltak, hanem olyan privatizációs és egyéb kártékony intézkedést hoztak, amiből nagyon nehéz volt visszajönni 2010-től
– emelte ki Cser Ágnes. 
 
Csütörtökön újabb sztrájktárgyalásra került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága és az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik képviselői között. 
A tárgyalópartnerek az egyeztetésen azt kérték, hogy a 2016. szeptember 1-jétől érvényben lévő orvosi és szakdolgozói bértábla hatályát terjesszék ki az alapellátásban foglalkoztatott közalkalmazott és alkalmazott  orvosokra és szakdolgozókra, így a védőnőkre is. Ugyancsak kérték, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján induljon meg a gazdasági, műszaki-ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók bérezésének rendezése. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
 
A teljes videó: 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ