Cropped landscape
Belföld
Fidesz: Vona Gábor váljon meg a Jobbik nemi erőszakkal fenyegető alelnökétől!
2018-03-2315:27
jobbik, janiczak, dávid, vona, gábor, fidesz
A Fidesz felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy távolítsa el pártjából az egyik női beosztottját nemi erőszakkal fenyegető Janiczak Dávidot, amennyiben a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere a történtek után nem hajlandó önként távozni a közéletből. 
Novák Katalin, a kormánypárt alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón nem kívánta idézni az ellenzéki politikus által korábban elmondottakat. A Fidesz alelnöke megdöbbentőnek nevezte, Janiczak Dávid milyen stílust enged meg magának, hogyan kezeli a nőket.

Kiemelte, elfogadhatatlan a másik ember megalázása, erőszakkal fenyegetése. Novák Katalin szerint az ilyen erőszakos, durva viselkedésnek nincs helye a magyar közéletben, ezért a Jobbik alelnöke nem tehet más, mint hogy távozik a közéletből. Amennyiben erre nem hajlandó, akkor Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kell felszólítani őt erre - hangsúlyozta.

A kormánypárti politikus az ellenzéki pártok női képviselőit is arra kérte, tegyék nyilvánvalóvá, hogy számukra is elfogadhatatlanok az ilyen kijelentések. Novák Katalin emellett azt is kérte, hogy ne közösködjenek egy olyan párttal, amelynek második embere ilyen megnyilvánulásokra képes. Novák Katalin kérdésekre válaszolva a "Simicska-média" Fidesz ellen indított lejárató kampányának újabb hazug elemeként értékelte a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár egymilliárd forintot meghaladó offshore vagyonáról szóló híreket. Hangsúlyozta, ebben a kérdésben a Szabó Zsolt által elmondottakat tartja mérvadónak.

Janiczák bocsánatot kért
 
Ózd jobbikos polgármestere pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy megköveti azokat, akik a magánbeszélgetéseiről készített törvénytelen hangfelvételeken felismerhetők, és bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott. 
 
A polgármester közölte: a Habony-média megint bevetette kedvenc fegyverét ellene, és olyan, nem közszereplő embereket is kitesz a nagy nyilvánosság előtti kellemetlenségnek, akik nem tehetnek arról, hogy szerepelnek az illegális felvételeken. 
    
Újra és úja bebizonyítják, hogy a hatalom megtartása érdekében pár embert sárba tiporni nekik semmiség, semmi sem számít, csak a politikai haszonszerzés - mondta Janiczak Dávid. 
    
Ezek a beszélgetések zárt körben hangoztak el. Ilyenkor az emberek többsége kimond dolgokat, néha olyan hangnemben, amelyet más körülmények között nem használna. Én is csak egy ember vagyok - közölte a polgármester.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ