Cropped landscape
Belföld
Simicska lapja benézte: nem Szabóé az offshore cég
2018-03-2315:53
Simicska Lajosnak és pártjának, a Jobbiknak a szervezett lejárató akciójáról van szó – így reagált a milliárdos vállalkozó tulajdonában álló Magyar Nemzetben megjelent vádakra Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a hatvani választókerület fideszes országgyűlési képviselője.
A lap azt írta, hogy csaknem 5 millió dollár vagyis több mint egymilliárd-kétszázmillió forint parkol Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt fideszes képviselő, államtitkár, valamint felesége.
 
A Magyar Nemzet szerint a cég neve, amely mögött a birtokukban lévő dokumentumok alapján a hatvani politikus és neje áll: a Joy World Enterprise Limited, a bejegyzés dátuma 2013. június 10. A lap nem mutatott be ezt igazoló dokumentumokat, de azzal próbálta bizonyítani állításait, hogy Szabóék családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel.

Szabó Zsolt közleményben jelentette ki, hogy a Magyar Nemzet hazudik, és hamis vádakat közölt írásában. – Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy sem nekem, sem feleségemnek, sem hozzátartozóimnak nincs a tulajdonában a hatvani irodaházba bejelentett offshore cég, és abban semmilyen tisztséget nem viselünk – közölte Szabó Zsolt. Hozzátette: az ügyben feljelentést tesz mindazok ellen, akik hazugsággal vádolják és minden olyan médium ellen is, amelyek az említett vádakkal illették.
 
A Magyar Idők információi szerint a cikkben szereplő irodaházra nemcsak az Exact-Cont Kft., hanem egy sor más vállalkozás is be van jegyezve, így a címegyezés nem bizonyíték. Az más kérdés, hogy ha a politikus az általa indított pereket meg is nyeri, az eljárások csak később, jóval a választás után vezetnek eredményre. A voksolásig már nem tud a politikus érvényt szerezni az igazának.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ