Cropped landscape
Belföld
Szánthó Miklós: Zűrzavart hozna az ellenzéki győzelem
2018-03-2307:13
Beláthatatlan következményei lehetnek hazánk biztonságára és politikai helyzetére nézve, ha az április 8-i választáson az ellenzék kormányzásra valójában képtelen konglomerátuma megszerezné az országgyűlési mandátumok többségét – vetítette előre Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője, aki arról beszélt a Magyar Időknek, hogy egy ilyen helyzet komoly veszélybe sodorná az ország stabilitását.
Karácsony Gergely nemcsak a Fideszt és a KDNP-t akarja legyőzni, de az alaptörvényt sem tartaná be - idézte fel a szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjének ígéretét.
Ha ezt az abszurd, a jogállami normákat, de a józan észt is semmibe vevő elképzelését sikerülne valóra váltani, azzal nemcsak a 2011 óta eltelt hét év valamennyi fontos intézkedése vesztené jogalapját, de általánosságban megszűnne az alkotmányos rend Magyarországon, ami a dolog természeténél fogva „elsodorhatja” a jogi és fizikai határzárat, tehát Magyarország védtelen maradhat
- fogalmazott Szánthó Miklós.
Szavai szerint a Gyurcsány Ferenc által korábban vizionált káosz és Karácsony közjogi puccsa instabilitásba lökné hazánkat, így nyilván Brüsszelnek és a nemzetközi szervezeteknek könnyű dolga lenne júniusban, hogy elfogadtassák a felső korlát nélküli kvótákat.

A szervezet igazgatója korábban a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: közjogi puccs­ra készül az ellenzék, mivel alaptörvény nélkül kormányozna, ha hatalomra kerülne a választások után. Szerinte ugyanis Karácsony Gergely kijelentése – amely szerint nem tartaná be az alaptörvényt, anélkül kormányozna – nem egyszerű kampányelszólás, hanem súlyos állítás.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ