Cropped landscape
Belföld
Belátta az Együtt elnöke, hogy teljesen esélytelen?
2018-03-2411:34
juhász péter, együtt, 2018-as választások, Kende Péter, Király Nóra
Mégsem indul Juhász Péter az április 8-i választásokon. Visszalépést az Együtt elnöke szombat délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be. Az eseményt Facebook-oldalán közvetítette. Erős a gyanú, hogy Juhász annak hatására döntött a visszalépés mellett, hogy az elmúlt hetekben nyilvánosságra került, megverte volt élettársát. Ezt az ellenzéki politikus saját közösségi oldalán is elismerte. A botrány kirobbanása után számos szervezet, párt és politikus követelte távozását a közéletéből, többek között Kende Péter ügyvéd is. Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója és Hollik István kereszténydemokrata politikus úgy reagált az Együtt elnökének képviselőjelölti visszalépésére: nincs helye a közéletben olyan embernek, aki nők ellen követ el erőszakot. 
Visszalépek a jelöltségtől a Belvárosban
- jelentette be Juhász Péter, az Együtt elnöke a szombat délelőtti sajtótájékoztatóján. Azzal indokolta a lépést, hogy valakinek lépnie kell azért, hogy egy ellenzéki jelölt maradjon a választókerületben, és mivel a többiek nem tették meg ezt, ő hozza meg ezt a döntést. Hozzátette: az Együtt 63 helyen nem állított jelöltet, hogy elősegítse az ellenzéki összefogást.

Juhász a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Együtt ezzel példát szeretne mutatni a pártoknak, ő maga pedig személyes példát szeretne mutatni a jelölteknek. Mint mondta, ahhoz, hogy kormányváltás legyen, minimum 50 helyen kell koordinálni. Kiemelte, hogy az MSZP-DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum három körzetben húzta vissza jelöltjeit. Ez pedig Juhász szerint nem koordináció, hanem a választók átverése. 
 
Juhász arra is rámutatott, korábban egyeztetésre hívta a helyi jelölteket, hogy közösen döntsék el, ki induljon egyedüliként a Fidesz jelöltjével szemben, de sem Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, se Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője, se Naszály Márta az MSZP-Párbeszéd jelöltje nem volt hajlandó a visszalépésre az V. és az I. kerületet, plusz a VIII., illetve a IX. kerület egyes részeit magában foglaló választókerületben.

Hollik: Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz 

 Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől - mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak. 
 
A kereszténydemokrata politikus az Együtt elnökének képviselőjelölti visszalépésére reagálva megjegyezte, hogy Juhász Péter ellen már a rendőrség is nyomoz, így bármit is állít, nyilvánvalóan ez lehet a visszalépés oka. 
    
Juhász Péter nemrég az ellenzéki sajtóban, a Simicska Lajos tulajdonában álló index.hu oldalon maga is elismerte, hogy durva dulakodás volt közte és korábbi élettársa között, a nő ezért sérülhetett meg - fogalmazott Hollik István. 

Hidvéghi: Juhász Péter belebukott a nőverésbe 

 Juhász Péter, az Együtt elnöke belebukott a nőverésbe - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagálva, hogy az ellenzéki politikus bejelentette, visszalép az egyéni képviselő-jelöltségtől. 
 
A nők elleni erőszak teljességgel elfogadhatatlan, ilyen embernek nincs helye a közéletben. Senki nem verhet és senki nem alázhat meg nőket büntetlenül: Juhász után a Jobbik alelnökének, Janiczak Dávidnak is azonnal távoznia kell a közéletből! - írta Hidvéghi Balázs.

Juhász elismerte, hogy dulakodott volt élettársával 

Megverte és begyógyszerezte volt élettársát az Együtt elnöke - írta meg a Bors még februárban. A nyilvánosságra került peranyagok alapján kiderült, a nőt a lakásában fogva tartotta, családját éveken át terrorizálta, és a gyerekek előtt drogozott. Juhász Péter először tagadta a vádakat, majd közösségi oldalán beismerte: valóban dulakodtak az asszonnyal.

Az eset kirobbanását követően a Mindennapok Női Szemmel Egyesület aláírásgyűjtést indított azért, hogy Juhász Péter távozzon a közéletből. Király Nóra, az egyesület elnöke az ECHO TV Napi Aktuális című műsor vendégeként elmondta: addig folytatják az aláírásgyűjtést, amíg a politikus vissza nem vonul a közéletből. 
A petíciót több mint ötezren írták alá, köztük Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának tagja és Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője. Az Együtt elnökének lemondását, képviselőjelöltségének visszavonását és a közéletből való távozását követelték a kormánypártok és a Fidelitas is. 

Az ellenzéki politikust Tényi István is feljelentette kényszerítés, súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. Tényi feljelentése nyomán a rendőrség is nyomozást indított Juhász Péter ellen személyi szabadság megsértésének gyanújával. 

Tűnjön el a magyar közéletből és azonnal mondjon le valamennyi tisztségéről Juhász Péter 
- ezt mondta Kende Péter baloldali gondolkodású ügyvéd az ATV-ben. Szerinte a helyzet egyértelmű, hiszen az Együtt elnöke közösségi oldalán saját maga írta le, hogy mi történt pontosan.
Facebook/ATV/ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ