Cropped landscape
Belföld
A Soros-párti migránsbarát ellenzék így szónokolt a kerítés ellen
2018-03-2511:13
Az Elég Facebook-oldala kirakott egy videó-összeállítást, az ellenzéki képviselőknek - egészen pontosan: Hiller, Vona, Szigetvári,Botka, Tóbiás és Jávor -  a határkerítés vonatkozásában megfogalmazott mondataiból, amelyből kiderül, hogy a manapság már a migráció és a déli határt védő kerítés kérdésében mélyen hallgató ellenzéki politikusok egykor még milyen vehemenciával szidalmazták a Magyarországot és egyúttal egész Európát védelmező határkerítést, és tiltakoztak az ellen. Az ELÉG ezekre, az ellenzéki politikusaink őszinte - ritka az ilyen - pillanataiban mondott szavaira kíván emlékeztetni. Így kétség sem fér ahhoz, hogy a nem éppen a gerincességükről híres, fenti politikusaink, ha rajtuk múlna, lebontanák a határkerítést és beengednék a menekülteket.
A videó elején Hiller István, az MSZP-P pesterzsébeti képviselő-jelöltje beszél, aki elmondta: 

Én ezt a kerítést utálom, hülye aki a kerítést szereti.
A második részben a most épp a Jobbik korrupciós ügyei miatt ismét nehéz helyzetben lévő Vona Gábor pártelnöké, aki az alábbiak szerint nyilatkozott erről még 2015-ben. 

A kerítés egy hatalmas bukás, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.
Érdemes hozzáfűzni azt, hogy azóta egyébként a Jobbik próbálja saját ötleteként beállítani a határkerítést, - miután látja, hogy az a Fidesz és a kormány egyértelmű sikere - holott a párt elnöke még 2015-ben a fentiek szerint vélekedett arról. 
 
A harmadik rész Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatát tartalmazza, aki elmondta, hogy véleménye szerint: 

Szerintem a kerítés szükségtelen, felesleges pénzkidobást jelentett a felépítése. Ha rajtam múlva, ha véletlenül miniszterelnökké választana ez a nép, akkor én lebontanám két éven belül.
A negyedik Botka László, Szeged polgármestere, bukott szocialista miniszterelnök-jelölt nyilatkozatának részlete, aki elmondta: 

Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen.
Tóbiás József az MSZP korábbi elnöke pedig az alábbiak szerint nyilatkozott: 

A kerítés, amelyről a vita zajlik, a lehető legrosszabb megoldás.
Végül pedig Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP képviselőjének a mondatait idézi fel az ELÉG Facebook-oldala, aki "rendkívül bölcsen" konstatálta még 2015-ben: 

Én szerintem nincs szükség a kerítésre.
A videót ide kattintva megtekintheti.

Origo/ELÉG Facebook-oldala
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ