Cover
Belföld
Szájer József: Nem szeretnénk bevándorlóországgá válni
2018-03-2518:09
Mi, magyar emberek nem szeretnénk, ha Magyarország bevándorlóország lenne, nem szeretnénk, ha a biztonságunk romlana - jelentette ki Szájer József vasárnap Keszthelyen. A Fidesz európai parlamenti képviselője lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján beszélt arról: azt szeretnék, ha azokat az eredményeket, amelyeket az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elért, és amelyek további teendőket is kívánnak, megőriznék.
Magyarországon a két hét múlva sorra kerülő választásnak az a legnagyobb tétje, hogy "bevándorlóországgá válunk-e, vagy sikerül megőrizni a mostani életmódunkat" - fogalmazott a politikus.

Mindannyiunknak tisztában kell lenni azzal, hogy ez a választás többről szól, mint pusztán négy év politikájáról. Mindenkinek tudatában kell lennie annak: ha olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik  a bevándorlást támogatja, utána azt már nem lehet visszacsinálni
 - mondta.

Az elmúlt hetek kampányaiból Szájer József azt a következtetést vonta le, hogy a Fidesz-KDNP-n kívül nincs más olyan erő, amelyik "akarná, képes lenne és alkalmas lenne arra", hogy elérje azt a célt, az ország ne váljon bevándorlóországgá. A magyar emberek nem akarják veszélyeztetni saját biztonságukat - emelte ki a politikus.

Emlékeztetett arra: Pintér Sándor belügyminiszter nemrég ismertette, hogy Magyarország a világon a 15. legbiztonságosabb állam. Nem szeretnénk, ha olyan jelenetek játszódnának le, mint pénteken Franciaországban vagy két éve Brüsszelben, a biztonságot pedig leginkább azzal lehet megőrizni, "ha a bevándorlást nem tartjuk kívánatosnak" - fogalmazott.

Európa határait meg kell védeni - mondta a Fidesz EP-képviselője, rámutatva arra, hogy a magyar kormány nemcsak beszélt erről, de cselekedett is, amikor a déli határokon megépítette a kerítést. Azok a nyugati politikusok, akik arról beszélnek, hogy ezzel nem lehetséges megvédeni Európát, "azok súlyosan tévednek" - fűzte hozzá.

Ha Magyarország "nem olyan kormányt választ, amelyik képes és akar ellenállni" ennek az óriási bevándorlási nyomásnak, akkor hosszú évtizedekre dőlhet el az ország sorsa - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Szájer József arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon sikerült a szinte teljes foglalkoztatottság szintjére eljutni, az EU-n belül a 4. legjobb a munkanélküliségi adatunk. Ha tartható a mostani, Európában is kiemelkedő négy százalékos gazdasági növekedés, akkor 2022-ig el tudjuk érni a teljes foglalkoztatottságot, vagyis "minden magyar ember, aki dolgozni szeretne, az dolgozhat" - mondta.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy komoly támadások kereszttüzében kell végrehajtani a kormány elképzeléseit. Idézte az Európai Bizottság (EB) két hete nyilvánosságra hozott országjelentését, amely "nem nagyon tud napirendre térni afelett", hogy a munkanélküliség tekintetében az élbolyban van Magyarország, az utolsók közül az elsők közé került.

"Ennek ellenére továbbra is támadja a közmunkaprogramot, ami ezt lehetővé tette, támadja azokat a magyar intézkedéseket - köztük a rezsicsökkentést is - amelyek a mostani politikánkat megalapozzák" - mutatott rá.

Az EB országjelentése "miközben elcsodálkozik és álmélkodva beszél a magyar gazdasági növekedésről, az adósságtörlesztésről", az IMF-nek visszafizetett, még a Gyurcsány-kormány által felvett kölcsön visszafizetéséről, megjegyzi, hogy "középtávon már szükség lesz fiskális kiigazításra". Az EB tehát "néhány éves távlatban megszorító csomagot követel a magyar kormánytól" - figyelmeztetett Szájer József.

Az Orbán-kormány soha nem volt hajlandó megszorító csomagot bevezetni, ez a jövőben is így marad, de ha olyan kormány kerül hatalomra, amely "gyenge és az európai és nyugati érdekeknek le szokott feküdni", akkor a magyar emberek újabb megszorító csomagokra számíthatnak - zárta mondandóját Szájer József.

A sajtótájékoztatón Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője és jelöltje arról tett említést, hogy az utóbbi években az európai tagállamok választásain szinte mindenütt azok az erők nyertek, amelyek ellenzik a bevándorlást. Ennek ellenére nem nagyon változtattak álláspontjukon az európai politikusok, "a domináns erők egyelőre azok, amelyek a bevándorlást pártolják".

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ