Cover
Belföld
A Független Egészségügyi Szakszervezet nem vitatja az elmúlt évek pozitív változásait
2018-03-2620:46
A szakdolgozók alacsony bére és a megbecsülés hiánya miatt tüntettek az egészségügyi dolgozók a hétvégén a Kossuth téren. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma politikai akciónak nevezte a Független Egészségügyi Szakszervezet megmozdulását, mivel a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi béremelések mellett. A témában Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke volt a Napi aktuális vendége.
Több ezer embert vártak a tüntetésre, de végül csak néhány százan voltak ott. Az elnök szerint ennek az az oka, hogy a többség ügyeletben volt vagy másodállásban dolgozott, de volt olyan is, aki félt attól, hogy a részvétel miatt hátrány érheti a munkahelyén.

Soós Adrianna nem vitatja az elmúlt évek pozitív változását az egészségügyben és bízik is a folytatásban, de túl lassúnak tartja a folyamatot. A szakszervezet további 150-200 milliárdot költene a bérek növelésére, a véleményük szerint ezzel megállítható lenne az elvándorlás.
Az elnök beszélt arról is, hogy egyik kormány sem tett még eleget az egészségügyért, de úgy látja, hogy a szándék megvan a jelenlegi kormány részéről. Hozzátette: fontos lenne, hogy ne kelljen havi 250-300 órát dolgozni ahhoz, hogy valaki meg tudjon élni a keresetéből.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ