Cover
Belföld
Dömötör Csaba: Csak egy nemzeti kormány akadályozhatja meg Magyarország megtörését
2018-03-2620:32
dömötör csaba, migráció, választás
Soha nem látott méretű megtörési kísérlet zajlik Magyarországgal szemben, hogy bevándorlóországgá változtassák az országot, és ezt csak akkor lehet visszaverni, ha továbbra is nemzeti kormánya marad Magyarországnak - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn, a Fidesz országjáró rendezvénysorozatának budapesti állomásán. 
A kormány képviselője, a főváros V. kerületében tartott rendezvényen úgy fogalmazott, a rendszerváltás óta nem volt olyan választás, amely annyira meghatározta volna az ország jövőjét, mint a mostani. "Nem négy évről döntünk, hanem több évtizedről" - fogalmazott. Kiemelte, a Magyarország ellen folytatott megtörési kísérlet érdekében "minden, de minden eszközt bevetnek". "A legbotrányosabb az, amikor magyarok munkahelyeivel zsarolnak" - mondta Dömötör Csaba, aki kitért arra is, a kabinet az elmúlt években megerősítette Magyarország függetlenségét, az ország szépen izmosodott, és ezt többen érezhetik is az életükben. 

Ezek az eredmények vesznének el, ha Magyarország bevándorlóországgá válna - tette hozzá. Az államtitkár kifejtette, Magyarországra több irányból nehezedik nyomásgyakorlás: az ENSZ egy javaslata alapjogként ismerné el a bevándorlást, elfogadása esetén pedig hivatkozási alapul szolgálhatna más nemzetközi szervezetek, például az unió döntéseihez is. Hangsúlyozta, a felső korlát nélküli, kötelező betelepítési kvótáról szóló vita aktualitását az adja, hogy az európai intézmények most próbálják azt jogilag is bebetonozni. A bevándorlás utánpótlása ugyanis kiapadhatatlan, a NATO számításai szerint világszerte 60 millió ember készül útnak indulni Európa felé - mondta. Dömötör Csaba szerint az alapvető problémát az jelenti, hogy a bevándorlással nem multikulturális, hanem párhuzamos társadalmak alakulnak ki, azok minden biztonsági kockázatával, az Európai Unió pedig ahelyett, hogy a sarkára állna, az önfeladást választja. A Fidesz-KDNP politikai közösség ezzel ellentétben szembeszáll az ilyen önfeladó magatartással és a szókimondást választja a problémák szőnyeg alá seprése helyett, még akkor is, ha ez kemény vitákkal jár - jelentette ki. 

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy a migrációs válság hatására megerősödött a visegrádi országok közötti politikai együttműködés, emellett Ausztriában, Olaszországban és még Németországban is változóban van a bevándorlás megítélése. Kiemelte, Magyarország azért tud meghatározó álláspontot kialakítani a bevándorlásról szóló vitában, mert nem zsarolható, mint 2010 előtt. Ez a gazdaságpolitikában elért eredményeknek, az IMF-hitel visszafizetésének, az energiaszektor függetlenedésének, a tavalyi 4 százalékos gazdasági növekedésnek is köszönhető - sorolta az államtitkár, aki kitért arra is, 2010 óta 740 ezer új munkahely jött létre, a minimálbér 88 százalékkal nőtt, a szakmunkás bérminimum pedig megduplázódott. 
Dömötör Csaba megjegyezte, sok béremelésre van még szükség, de a már megtörténtek azt mutatják, jó irányba tudott lépéseket tenni a kormány. Szerinte ezt bizonyítja a házasságok számának 40 százalékos emelkedése, és a gyermekvállalási hajlandóság javulása is.
A kabinet otthonteremtési programjában közel 70 ezer család kapott támogatást, a nyugdíjak értékének megvédésén túl pedig prémiumot és nyugdíjkiegészítést is kaphattak az idősebbek - mondta, hozzátéve, az ellenzék vádjai ellenére a kormány jelentősen növelte az ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvellátás forrásait. Dömötör Csaba hangsúlyozta, Soros György évente egymillió bevándorlót kíván Európába hozni, akiket az első két évben 9 millió forinttal kellene támogatniuk az államoknak. Ebből is látszik, hogy a bevándorlásról folytatott vita nem elvont, hanem az valóban érintene minden magyar embert és települést. 

Az államtitkár úgy fogalmazott, minden ellenzéki párt zsebében ott lapul a sárga kerítésvágó, amellyel lebontanák a déli határzárat. Azt mondta, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke legalább tiszta lapokkal játszik, mert kezdetektől támogatja a kvótát, ezzel szemben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben letagadta ezt a problémát, miközben pártja képviselője Brüsszelben a kvótát támogató állásfoglalásokat szavazott meg. Dömötör Csaba kitért a Jobbik elnökére is, szerinte Vona Gábor korábbi isztambuli beszédeiben az iszlámot dicsőítette és elárulta Magyarország európai gyökereit, ezzel pedig átverte azon szavazóit, akik korábban nemzeti pártként tekintettek a Jobbikra. 

A kormány képviselője végül a köpönyegforgatás feketeöves mesterének nevezte Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltjét, akinek pártja szerinte tizennégyszer támogatta a kötelező betelepítési kvótát Brüsszelben. Dömötör Csaba beszédét azzal zárta, hogy Magyarország egy nagy felívelő korszak küszöbén áll, amelyben tartós gazdasági növekedésre, 2022-re teljes foglalkoztatottságra, még több születendő gyermekre és béremelésre lehet számítani, amennyiben ismételten a Fidesz-KDNP kap felhatalmazást a kormányzásra. Aláhúzta, Magyarország soha nem volt még ilyen közel, hogy megerősített függetlenségével, saját kezébe vegye a sorsát és a nagyobb jólétet is kiharcolja magának. "Mi ez, ha nem a polgári Magyarország eszménye?" - kérdezte az államtitkár, majd megjegyezte, a mai napig sokszorosan érvényes a miniszterelnök azon korábbi kérése, hogy a választásokra mindenki hozzon magával még egy embert.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ