Cropped landscape
Belföld
Két hét múlva választ az ország
2018-03-2608:22
Tizennégy nap múlva választ az ország. Akkor dől el, hogy kiknek a kezébe adjuk a hatalmat. Most nem négy évről döntünk, hanem arról sokkal nagyobb a tét. Láttunk már arra példát, hogyan tesznek tönkre egy jól működő országot. Két hetünk van arra, hogy április 9-én ne úgy ébredjen az ország: késő.
Van egy szó, amelyet ha kimondunk vagy eltöprengünk a jelentésén, szinte biztosan kellemetlen emlékeket idéz fel bennünk, vagy rossz érzéssel tölt el. Ez a szó a késő.

Tizennégy nap múlva választ az ország. Akkor dől el, hogy kiknek a kezébe adjuk a hatalmat. De most nem négy év a tét, hanem sokkal több. Egy rossz kormányzással szét lehet verni egy működő gazdaságot, amelyet ugyan később, ha nem is könnyen, de újra lehet építeni. Láttunk már erre példát. Ha azonban Magyarország is belép a migránsokat befogadó államok sorába, akkor talán örökre megpecsételjük a sorsunkat. Olyan változások indulnak el, amelyeket nem lehet négy év után megállítani. 

Ebből a szempontból most egy végtelenül egyszerű kérdésre adhatunk választ azzal, hogy hová tesszük az ikszet: 

bevándorlóország lesz hazánkból vagy nem?
Ha valaki azt hiszi, hogy ez vaklárma, annak érdemes megnéznie azt a Facebookon is elérhető összeállítást, amely az ellenzék politikusairól készült. Egy néhány másodperces videó, amely csokorba gyűjtötte a balliberális oldal (nyugodtan értsük ide a Jobbikot is) neves képviselőinek korábbi nyilatkozatait.
Hiller István: „Én ezt a kerítést utálom, hülye, aki a kerítést szereti.”
Vona Gábor: „A kerítés egy hatalmas bukás, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.”
Szigetvári Viktor: „Szerintem a kerítés szükségtelen, felesleges pénzkidobást jelentett a felépítése. Ha rajtam múlna, ha véletlenül miniszterelnökké választana ez a nép, akkor én lebontanám két éven belül.”
Botka László: „Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen.”
Tóbiás József: „A kerítés, amelyről a vita zajlik, a lehető legrosszabb megoldás.”
Jávor Benedek: „Én szerintem nincs szükség a kerítésre.”
A kerítés, amely védi az ország határait és a kerítés, amely összeköt. Összeköti az ellenzéket, mert egyaránt feleslegesnek tartják. Ők mondták el, nem a Fidesz találta ki. A mondatokat megörökítette a kamera, hiába próbálják most, a választáshoz közeledve tagadni vagy szépíteni az elhangzottakat. Ez egy olyan tintafolt, amelyet ha letakarnak is, átüt a sötét.

Most még nem késő. Most még nem kell attól tartani, hogy ha kilépünk a metróból, valaki nekünk ront egy késsel, miközben azt kiáltja, hogy Allah akbar! Most még úgy vásárolhatunk valamelyik üzletközpontban, hogy nem ejtenek túszul az Iszlám Állam nevében. Most még úgy mehetünk egy sporteseményre, hogy nem robban a bomba a sta­dion mellett. Most még úgy élvezhetünk egy koncertet, hogy senki nem kezd a tömegben lövöldözni. Most még úgy ülhetünk ki egy kávézó teraszára, hogy nem mészárolnak le egy terrorcselekmény végrehajtói. Ezt tőlünk néhány kilométerre már nem mondhatják el.

A kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani. Ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az Európai Unió
– nyilatkozta tegnap Orbán Viktor. A kormányfő arra a tényre próbált rávilágítani, hogy a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval. 

Két hetünk van arra, hogy április 9-én ne úgy ébredjen az ország: késő.
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ