Cropped landscape
Belföld
Toroczkai elhatárolódik a Jobbik „őszödi beszédétől”
2018-03-2613:24
Toroczkai László, Mirkóczki Ádám, jobbik, néppártosodás, vona gábor, Kassab Adonis, Novák Előd, Gaudi-Nagy Tamás
A választások előtt kevesebb mint két héttel a Jobbik ismét belülről kapja a legnagyobb pofonokat. A Pesti Srácok szúrta ki a Jobbik-alelnök Toroczkai László rövid, ám kemény hangvételű bejegyzését, amelyben elhatárolódott Mirkóczki Ádám kijelentéseitől. A Jobbik-szóvivő a Zugló TV-ben pár napja beismerte: „évekig nem azok voltak, akiknek láttatták magukat”.
Mirkóczki Ádám szóvivő nem az én nevemben mondta az alábbiakat: “De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.”
Facebook
- ezt írta Facebook-oldalán Toroczkai László. A Jobbik alelnöke Mirkóczki Ádám kijelentésére reagált, a Jobbik szóvivője ugyanis a következőt nyilatkozta múlt héten a Zugló TV-nek:
Vona Gábor már 2012 körül nyíltan beszélt a pártban arról, hogy mi az utunk, és hogy aki náci romantikára vágyik, az csináljon magának másik pártot. Ezen mind végigmentünk, de voltak, nem kevesen, akik nem tartottak velünk. A nagy részük magától kilépett. De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.
A Pesti Srácok a Toroczkai posztja alatti kommentekből arra következtet, a Jobbik szimpatizánsok döntő többsége nem érte egyet a Jobbik néppártosodásával, a hozzászólók közül többen bizalmatlanságukat fejezték ki a hirtelen irányváltás miatt.

Nem Toroczkai az egyetlen, aki kiakadt 

Még mindig hányingerem van tőle, ennyire gerinctelen embert még nem láttam a magyar politikában. Szembeköpte az összes nemzeti érzelmű magyart. Gyurcsány legalább az elvtársai szemébe mondta, hogy hazudott reggel, éjjel meg este – többek között ezt írta Kassab Adonis, a Jobbik korábbi budapesti alelnöke és önkormányzati képviselője Mirkóczki Ádámról, a Jobbik szóvivőjéről, aki a napokban azt állította, semmi nem volt igaz, amit 2010 előtt mondott Vona Gábor pártja. Kassab kiemelte: Vonáék olyan messzire mentek a köpönyegforgatásban, hogy a nemzeti radikálisok nem maradnak otthon április 8-án, hanem bosszúból a Fideszre fognak szavazni. A Jobbik „őszödi beszédéről” Gaudi-Nagy Tamás és Novák Előd is lesújtóan nyilatkozott. 

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ