Cropped landscape
Belföld
A Jobbik-alelnök Sneider Tamás eltitkolt mátrai vadászháza
2018-03-2709:58
A Fidesz is jogi útra terelné a Független Kisgazdapárt vezetőinek jobbikos megvesztegetését. A napokban több, a választással kapcsolatos csalási ügy is felmerült a Jobbiknál. A szálak Szabó Gábor pártigazgatóhoz és Simicska Lajoshoz vezetnek, azonban több jobbikos politikus is érintett lehet hasonló ügyekben. Az Origo beszámolója szerint most Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője bukott le a Mátrában álló, értékes vadászvillájával és feleségének milliós, párton belüli jövedelmével.
„Ne vicceljen már. Jöjjön el hozzám, nézze meg, omlik a vakolat a falról." – Sneider Tamás, jobbikos politikus, egykori szkinhed szerint képviselőik többségének nincs jelentős vagyona. A Tények által megmutatott képen azonban a Jobbik alelnökének eltitkolt vadászvillája látható. A hatalmas épület a Mátrában, a sípályától nem messze áll.
Kedvelt téli-nyári üdülőhely a Mátra legmagasabb pontjához közeli Mátraszentimre és Mátraszentlászló. Színészek, hírességek, celebek, és mint kiderült, politikusok tulajdonolnak itt értékes nyaralókat. Botka László szegedi MSZP-s polgármester, a szocialisták egykori miniszterelnök-jelöltje is ezen a településen piheni ki fáradalmait családjával egy hatalmas nyaralóban, mely az édesapja nevén van.

Az értékes mátraszentimrei ingatlanban fele arányban tulajdonos Sneider Tamás felesége - ő az, akinek ügyvédi irodája milliókért ad jogi tanácsokat a Jobbiknak -, valamint a saját ügyvédi irodája.

Sneider felesége a Jobbiktól milliós összegeket visz haza

Az interneten fellelhető dokumentumok szerint Sneider felesége 2011-2012-ben több mint tízmillió forintot vett fel a párt költségvetéséből. Azt a politikus sem tagadta, hogy a felesége jogi munkát lát el a Jobbiknak. 
 
Feleségem tíz éve lassan már a Jobbik jogi ügyeit intézi, annak a vezetője, ezt a munkát látja el. Viszonylag kevés pénzért. Körülbelül 80 ezer forintért 
– mondta Sneider. 
 
Csakhogy jött a valóság és a dokumentumok, amelyek szerint ennél jóval magasabb a bérezése, 2016 és 2017 között, másfél év alatt közel hétmillió forintot fizetett ki az alelnök feleségének a Jobbik frakció jogi tanácsadásért. Ezek a számok a Jobbik-frakció költéseiből olvashatók ki.

Origo.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ