Cover
Belföld
Hidvéghi Balázs: Április 8-án az országunkról, a sorsunkról, a jövőnkről döntünk
2018-03-2721:53
Sorsdöntő választás előtt állunk, április 8-án az országunkról, a sorsunkról, a jövőnkről döntünk hosszú időre, talán végérvényesen - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden, a Heves megyei Poroszlón tartott lakossági fórumon. Hidvéghi Balázs kiemelte: nem mindennapi kihívással állunk szemben, mert "nagyon komoly erők munkálkodnak azon, hogy a bevándorlást normális folyamatként fogadtassák el".
A saját országunkról azonban nekünk kell döntenünk, akkor is, ha az Európai Unió egyébként büszke tagjai vagyunk - tette hozzá, rámutatva arra: a csatlakozáskor nem mondtunk le arról a jogunkról, hogy meghatározzuk, kivel akarunk együtt élni. A választás emellett az identitásunkról vagy az önfeladásról is dönt - folytatta a szóvivő, aki szerint Nyugat-Európában sok helyen "a politikai korrektség béklyója megbénítja a szabad gondolkodást és beszédet". 

Ezekben a tagállamokban a politikai elit "kierőltette", hogy a tősgyökeres helybeli emberek alkalmazkodjanak az újonnan érkező bevándorlókhoz, de Magyarországnak nem szabad szolgalelkűen követnie ezt a gondolkodást, mert rendkívül veszélyes - figyelmeztetett. A bevándorlás nem lehetőség, hanem veszély - húzta alá Hidvéghi Balázs, emlékeztetve arra, hogy Európában a migránsok tömeges beáramlása óta milyen szörnyű, kegyetlen támadások történtek. Brüsszel "álságos és hazug kritikája", hogy szívtelenek vagyunk, mert megtagadjuk a menedéket kérők védelmét. Ebben a vitában is tisztán kell látni és világosan szétválasztani a menekültek és migránsok ügyét - hangsúlyozta, jelezve: az érkezők túlnyomó többsége gazdasági bevándorló, aki a jobb élet reményében kel útra. 

Arról ugyanakkor nem esik szó, hogy a bajba jutottakkal Magyarország szolidáris, és rajtuk a Hungary Helps Program keretében - egyébként saját költségvetése terhére, tehát a magyar adófizetők pénzéből - saját hazájukban segít - közölte. A "Soros-jelenség" kapcsán Hidvéghi Balázs kifejtette: az üzletember szándékai ma már egyértelműek és "aki dollármilliárdokat mozgat meg ilyen ügyek érdekében, ne csodálkozzon, ha politikai ellenállásba ütközik". A Soros-hálózat "ügyesen felépített szervezet", amelynek munkatársai mindent elkövetnek azért, hogy támadják azokat a kormányokat, amelyek szembe mennek velük és néven nevezik őket - mondta, hozzáfűzve: az utóbbi időben tapasztalható volt, bármit képesek bevetni, hogy Magyarországon és külföldön lejárassák az Orbán-kormányt. 

Hidvéghi Balázs az ellenzéki pártok vezetőiről Soros György híveiként beszélt. Őket "kerítésbontókként" említve utalt rá: a baloldali erők képviselői az Európai Parlamentben minden migránspárti döntést támogattak, a Jobbik - szerinte - "megbízhatatlan, komolytalan társaság", míg Karácsony Gergely "valódi köpönyegforgató". A kormánypárti politikus szerint ezzel szemben a Fidesz-KDNP nyolc év kormányzás után - számos területen a hitetlenkedőket is megcáfolva - komoly eredményeket tud felmutatni, amelyeket a magyar emberekkel, ugyanakkor külföldi segítség nélkül, saját erőből elért, közös sikereknek tekint. Az Orbán-kabinet kitart eddigi álláspontja és az említett eredményekhez vezető út mellett, ám ahhoz, hogy munkáját folytathassa, ismét erős felhatalmazásra lesz szüksége - zárta szavait. 

A fórumon Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt: az április 8-i voksolás legnagyobb tétje, hogy megmarad-e hazánk "magyar országnak". A migráció nem csupán hazai, hanem európai, sőt globális probléma - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a NATO szerint 2020-ig 60 millióan kelnek útra Európa felé. Eközben Londonban már napjainkban is 45 százalék alatt van a tősgyökeres britek aránya - mondta. Kitért arra is: Magyarországon ma még azért nem tapasztalhatóak hasonló jelenségek, mert a migránsáradat első hulláma idején a miniszterelnök gyorsan és határozottan döntött, lezáratva határainkat az illegális bevándorlók előtt. Ugyanakkor most az összes ellenzéki párt kész arra, hogy felszámolja a hazánk védelmében meghozott intézkedéseket - jelentette ki Nyitrai Zsolt, aki úgy fogalmazott: "ez már nem összeesküvés-elmélet, hanem gyakorlat".

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ