Cropped landscape
Belföld
Janiczak Dávid őszödi beszéde: vesztegetés, bizottság félrevezetése, beígért államtitkári poszt + HANGFELVÉTEL
2018-03-2714:59
A PestiSrácok.hu által most közzétett három újabb hangfelvételen kivételesen nem nők megalázásával, trágár becsmérlésével, megerőszakolásával foglalkozik Ózd jobbikos polgármestere. Janiczak Dávid ezeken Gyurcsány őszödi hevületével bevallja munkatársának, hogy félrevezette az önkormányzat egyik bizottságát, magyarán hazudott nekik. Egy másik felvételen egy újságíró megvesztegetéséről, kilóra való megvételéről beszélget a jegyzővel – ráadásul olyan érzéketlenül, olyan természetességgel, mintha ez náluk a napi rutin része lenne. A harmadikon pedig elárulja: ha Jobbik-kormány alakul, ő államtitkár lesz.
Janiczak Dávid ózdi polgármester verbális ámokfutásáról, amelyben nőket becsmérel, illetve kabinetfőnökét szexuális erőszakkal fenyegeti meg, a PestiSrácok múlt héten tett közzé hangfelvételeket. Ezek azóta szép karriert futottak be annak dacára, hogy a balliberális média próbált úgy tenni, mintha mi sem történt volna. A botrány azonban jelentős, amit jelez, hogy még ellenzéki pártvezetők is felháborodtak Vona Gábor helyettesének szavain, Szél Bernadett LMP-társelnök szerint például nincs helye ilyen személynek a közéletben, a Fidesz pedig telefonos kampányt indít Janiczak lemondatásáért.

Az újabb felvételeken nem csak a nőket sérti meg a Jobbik alelnöke, hanem minden választóját, aki bízott az ő őszinteségében, feddhetetlenségében, illetve abban, hogy tőle aztán nagyon távol áll a korrupció.
Mai első felvételünkön a polgármester egy rövid monológot ad elő arról, hogyan számolna be egy ellenzéki politikus helyében a legutóbbi önkormányzati bizottsági ülésről, mivel támadná a polgármestert, vagyis saját magát. Majd közli, hogy a polgármester, tehát ő maga tudatosan félre akarta vezetni a bizottságot, és végül – mintegy magyarázólag – hozzáfűzi: „Ez történt”. Bár már előre sejtjük, hogy ő teljesen másként fogja utólag magyarázni az egészet, rögzítsük: a legéletszerűbb magyarázat az alábbi szavaira mégiscsak az, hogy itt bizony „coming outolt” arról, miként verte át a bizottságot, hogyan hazudott nekik. Janiczak Dávid: „Ha én ellenzéki politikus lennék, ebben az esetben az lenne a főcím, hogy a polgármester tudatosan félre akarta vezetni a bizottságot és akkor utána kifejteném… Ez történt!”

A második felvételen a polgármester Almási Csaba jegyzővel beszélget.  Ezúttal nem a leendő titkárnő kinézete a téma, hanem az, hogy megvesztegessék-e, megvegyék-e kilóra a Kovács vezetéknevű újságírót, vagy sem.

Hamis illúzióba ringatja magát, aki a fenti beszélgetésből azt szűri le, hogy nincs is ebben semmi botrányos, hiszen végül Janiczak lebeszélte a jegyzőt az újságíró megvesztegetéséről. Az a társaság, az a közeg, amelyben ilyen magától értetődő természetességgel hangozhat el a jegyző szájából a megvesztegetés bűncselekménye mint lehetőség, ott nagyon nagy a baj. Már csak azért is, hiszen Janiczak reakciója nem az, hogy „Szégyelld magad!”, vagy „Ilyet még csak gondolni sem szabad!”. Nem. Janiczak ehelyett szép nyugodtan közli jegyzőjével, hogy hagyják játszani Kovácsot. Alappal feltételezheti ezek után bárki, hogy Janiczak Dávid és Almási Csaba nem először és nem utoljára beszélgetett ilyen könnyedséggel emberek megvételéről. És egy olyan közegben, ahol ez egyáltalán fölvetődhet, ott bizony könnyen előfordulhat, hogy máskor a jegyző ugyanezen kérdésére a polgármester igenlő választ ad…

Mai utolsó felvételünk egy csodálatos kitárulkozás, egy mélyinterjú, amelyben Janiczak Dávid saját belső vágyairól, álmairól is föllebbenti a fátylat. Egyúttal bepillantást enged abba is, hogy a Jobbikban már előre lerendezték, ki milyen pozíciót kap majd, ha véletlenül hatalomra kerülnének 2018-ban.
Azért bízom a jegyzőben, mert jönni akar velem Pestre. Ő hiszi azt, hogy én menni fogok, és tegnap is bejött, és azért félt Farkas Petitől, és azt mondta, hogy nekem kell mennem Pestre, meg hogy nem akar infarktust kapni, 55 éves, azt mondja, nem akar infarktust kapni, mert akkora felelősség van a nyakában, azt mondja, én menni akarok veled, én meg ebben biztatom is. Ha Jobbik-kormány lesz, és én valami államtitkár leszek, vagy valami, akkor majd ő is pozíciót kap
- mondta Janiczak Dávid.

Nemcsak az derül ki, hogy fiktív, jövőbeni pozícióval manipulálja a jegyzőjét, hanem az is, hogy a pártvezetés már valószínűleg beígért neki egy államtitkári posztot. Janiczak egyébként arra is utal: nem véletlenül szeretné a jegyző, ha Farkas Péter Barnabás helyett (Ózd jobbikos alpolgármestere és a választókerület országgyűlési képviselőjelöltje) Janiczak menne Pestre. Ebből is látszik: Ózd polgármestere becsapta választóit: azt ígérte nekik, hogy lemond mandátumáról, vissza akar térni, holott valójában Pestre akar menni, és államtitkár akar lenni a Vona-kormányban.

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid lemondatásáért

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért - közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ