Cropped landscape
Belföld
Karácsony Gergelyt nem érdekli a zuglóiak védelme
2018-03-2709:18
Megdöbbentő, hogy Karácsony Gergely polgármester mennyire nem veszi komolyan a zuglóiak amiatti aggódását, hogy a kerületben mecsetet működtet a Magyar Iszlám Közösség – mondta a Magyar Hírlapnak Rozgonyi Zoltán. Zugló alpolgármestere szerint érdekes, hogy az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje által vezetett önkormányzat mindeddig nem adott pénzt ahhoz, hogy kamerát szereljenek fel az imaház mellé. 
A Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat mindeddig nem biztosított költségvetési forrást a kerületben működő köztéri kamerarendszer bővítéséhez, annak ellenére sem, hogy arra a közbiztonsági bizottság fideszes vezetője már tavaly javaslatot tett – mondta Zugló fideszes alpolgármestere. Rozgonyi Zoltán közölte, mindez azért „érdekes”, mert a kérdéses bővítés egy része éppen a Magyar Iszlám Közösség (MIK) által a kerületben működtetett mecsetnél felszerelendő kamera lenne.
 
A MIK tavaly megvásárolt Zuglóban egy családi házat, amelyben mecsetet alakított ki. A helyi lakosok és egy civil szervezet emiatt többször is kifejezte aggodalmát a polgármesternek, és kérdéseket tett fel neki. Karácsony Gergely – akinek pártja korábban migránsokat telepített volna használaton kívüli laktanyákba – letagadta, hogy a helyiek megkeresték volna az ügyben, majd a sajtónak annyit mondott: „Nem értem miért engem csesztetnek ezekkel a kérdésekkel!”

Rozgonyi Zoltán szerint megdöbbentő, hogy a polgármester mennyire nem veszi komolyan a helyzetet. A MIK korábban többször hangsúlyozta, nem terjesztenek szélsőséges eszméket, és elutasítják az erőszakot. Kijelentéseik hitelességét azonban megkérdőjelezi egyik vezetőjük viselkedése. Kovács Miklós Ahmed imámról a napokban olyan képek láttak napvilágot, amelyeken gépfegyverrel pózol, és egy olyan videofelvétel is megjelent, amelyen a saríáról, az iszlám rendkívül szigorú törvénykezéséről tartott előadást. 
 
A MIK elnöke, Bolek Zoltán pedig nemrég olyan videót posztolt a Facebookon, amelyen egy magát muszlimnak nevező német férfi a magyar kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Horst Seehofer német belügyminisztert támadja, mert az kijelentette, hogy az iszlám nem része Németországnak. A miniszter ezzel arra reagált, hogy Angela Merkel kancellár szerint a muszlimok és az iszlám Németországhoz tartoznak, s a kijelentést a MIK elnöke korábban Facebook-poszttal „ünnepelte”.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ