Belföld
Migráns támadott meg egy autóst Magyarországon
2018-03-2706:48
Migráns hátterű személy támadott meg egy autóst a napokban az egyik hazai autópálya pihenőjénél, a támadót és társát a vámhivatal éppen ott szolgálatot teljesítő pénzügyőrei tartóztatták fel. A Magyar Idők úgy tudja: a támadó Szíriában született, európai mozgására egy 2016-ban Németországban kiállított engedély ad lehetőséget.
Március első napjaiban két pénzügyőr teljesített éjszakai szolgálatot az M5-ös autópálya egyik pihenőjénél. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyenruhásai a közúti áruszállítás ellenőrzésének rájuk osztott teendőit látták el éppen, mikor hajnali hat óra előtt nem sokkal odafutott hozzájuk egy férfi, és elmondta: néhány pillanattal korábban valaki megtámadta. 
 
A férfi hozzátette, hogy az erőszakos személy a támadás után egy bolgár rendszámú autóba ugrott be. A fináncok észre is vették a járművet, amivel a sofőr éppen el akart hajtani, a meneküléshez viszont nem választott jó irányt: arra az útszakaszra próbált ráhajtani, amely a szembeforgalmú autópálya-sávokra vitte volna. A kocsit azonban a NAV-osok idejében megállították. A pénzügyőrök ezután riasztották a rendőrséget, megvárták a hatóság kiérkezését, és vallomást is tettek. 
 
A Magyar Idők információja szerint az autóban két külföldi állampolgárságú személy ült. A jármű vezetője szaúd-arábiai volt, de rendelkezett egy uniós ország állampolgárságával is. A megtámadott férfi az autó másik utasát nevezte meg támadójaként. Ez az ember a nála lévő iratok szerint Szíriában született, az Európai Unióban pedig azért mozoghatott, mert 2016-ban Németországban egyfajta tartózkodási, utazási engedélyt állítottak ki a nevére. A német nyomtatvány – a lap úgy tudja – három évre szól.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ