Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Már júniusban be kellene fogadnunk tízezer embert + VIDEÓ
2018-03-2721:21
Magyarországnak már júniusban be kéne fogadnia tízezer embert, ez pedig mindenfajta kulturális problémákat, terrorveszélyt és bűnözésnövekedést jelent, de a legnagyobb probléma rövid távon gazdasági természetű lesz - jelentette ki a Orbán Viktor kampánykörútjának szolnoki állomásán. A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország nincs abban a helyzetben - gazdasági erejét tekintve semmiképpen -, hogy megengedhesse magának, hogy miközben egyszerre akarjuk fejleszteni Szolnokot és Magyarországot, közben el tudjunk látni évente több tízezer embert.
Orbán Viktor kedden délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn arról beszélt, hogy ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll.
Orbán: Az ország megvédéséhez erős felhatalmazású kormány kell

Sose gondoltuk volna, hogy a keresztény hagyományokból kinőtt életmódunk valaha is veszélybe kerül – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szolnoki televíziónak adott interjúban. A kormányfő szerint a jövőnk múlik a tömeges bevándorlás kezelésén. „Mi értelme fejleszteni az országot, ha elveszti magyar és keresztény jellegét?” – tette fel a kérdést. 

Afelől nincs vita, hogy Magyarország 2010 óta sokat fejlődött és sokat fejlődik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szolnoki televíziónak adott interjúban. A magyar ember azonban általában nem az elért eredményekre, hanem az előtte levőkre összpontosít, és a kormánytól is többet vár el – mutatott rá a kormányfő. Valahogy úgy gondolkozunk, hogyha jól dolgoztunk, akkor a munkánk úgyis beszél helyettünk. Van ebben valami rejtett méltóság – tette hozzá.

Visszafogottan szeretnék beszélni a mögöttünk hagyott időszakról, és nem a kormány, hanem az emberek közös eredményeire kell összpontosítani – fogalmazott. Az ország megváltozott a miniszterelnök szerint. Sokkal több ember gondolja azt, hogy a gyerekei jobban fognak élni. Úgy látja ez azt jelenti, hogy sokkal többen hisznek és bíznak a jövőben.

Sokkal többen dolgoznak, több mint 750 ezer új munkahelyet hoztak létre – emelte ki. „Köszönettel tartozunk azoknak az embereknek, akik hajlandók voltak arra, hogy segély helyett munkából tartsák el magukat meg a családjukat” – mondta Orbán Viktor. Az ország fejlődik. A házakat csinosítják, a portákat rendezik. Az ország lelkiállapota sokkal erősebb – mutatott rá.

Erős kormányra van szükség

Ha Magyarországon nem lett volna ilyen erős kormányunk, akkor bennünket is elárasztottak volna a migránsok – hangsúlyozta a kormányfő. Emlékeztetett: a magyar kormány Európában elsőként azt mondta, hogy a tömeges migráció rossz dolog, és azt nemcsak meg kellene, hanem meg is lehet állítani. 

Kiemelte, hogy ennek érdekében eszközöket mozgósított a kormány; élő erőt, jogszabályokat és fizikai akadályt, kerítést építettünk a határra, és megvédtük Magyarországot. A kerítés lebontására irányuló nyomásnak hazánk ellenállt. 

Az átütő győzelem 2014-ben utóbb olyan arányú győzelemnek bizonyult, amely lehetővé tette, hogy Magyarország kompromisszumok és alkuk nélkül kiálljon a saját érdekei mellett mindenhol a világon – nyomatékosította a parlamenti választás eredményének fontosságát a kormányfő.
ECHO TV - Hirado.hu - Facebook
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ