Cropped landscape
Belföld
Soltész Miklós: Az egyházak számíthatnak a kormánypártokra
2018-03-2714:23
egyház, közösség, civil, üdvhadsereg, hajléktalan
A bevett egyházak teljes mértékben számíthatnak a kormánypártokra, hogy közösségeik erősödjenek és megmaradhassanak - erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt Budapesten, az Üdvhadsereg VIII. kerületi hajléktalanellátó intézményének kilencven éves fennállása alkalmából tartott ünnepségen. 
Soltész Miklós a Dobozi utcában található Új Reménység Házában kijelentette: "mindazok, akik az egyházainkat fenyegetik", az egyházak által végzett szociális munkát, az oktatási-nevelési tevékenységet fenyegetik. Onnan ki akarják az egyházakat űzni, "el akarják őket újra zavarni, mint azt tették 70 évvel ezelőtt 1948-ban kommunista elődeik" - fogalmazott. Az államtitkár mindezt elfogadhatatlannak nevezte, és azt mondta:

"ránk (...) az egyházi vezetők számíthatnak a következő években is. Biztos, hogy azt a segítséget, azt a támogatást, amit a magyar kormány eddig is megadott a bevett egyházaknak, (...) meg fogják kapni".
Soltész Miklós köszönetet mondott az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország által végzett szolgálatért és fantasztikus dolognak nevezte, hogy az egyház a második világháborút követő magyarországi üldöztetésük után visszatért. Természetes volt, hogy az 1990-es évek elején az akkori kormány visszaszolgáltatta a Dobozi utcai épületet a jogos tulajdonosának - tette hozzá.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ