Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter: A választás tétje a biztonság megőrzése
2018-03-2721:47
várpalota, szijjártó, migráns, ensz, eu, bevándorló, unió
A biztonságos élethez való jog alapvető emberi jog, a választás tétje pedig az, hogy ezt képviselő kormány lesz-e - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter keddi, várpalotai sajtótájékoztatóján.
A migrációs csomagot tárgyaló ENSZ és Európai Unió álláspontja szerint a migrációhoz fűződő jog alapvető emberi jog, ezzel szemben a magyar kormány a migrációt veszélyesnek ítéli meg és a magyar emberek biztonságát tartja alapvető jognak
- hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Hozzáfűzte: a választás tétje az, hogy olyan kormány lesz-e, amely azt a harcot meg akarja vívni a biztonság érdekében. Az unió és az ENSZ számára sürgető a migrációs csomag elfogadtatása a tagállamokkal, hiszen július elsejétől a migrációt ellenző osztrák elnöksége lesz az uniónak. Éppen ezért igyekeznek megtörni a magyar ellenállást – fogalmazott a tárcavezető. Szijjártó Péter a sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon arról beszélt, hogy nyugat-európai példa alapján a bevándorló kisebbség nem igyekezett a többségi társadalom szokásait és értékeit átvenni, hanem "párhuzamos kultúrákat alakítottak ki", aminek az lett a következménye, hogy a kisebbség ráerőltette akaratát a többségre.

A migrációt jó és hasznos valamint megállíthatatlan jelenségnek tünteti fel az unió, ezekre a kijelentésekre azonban a magyarok rácáfoltak. Több mint 400 ezer migráns vonult át Magyarországon, akiket a határzár felhúzásával sikerült megállítani. Azt, hogy a gazdasági és demográfiai problémáinkat hogyan kezeljük, nem egy másik országnak kell ráerőltetni a magyarokra
- fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzáfűzte: bár lehetnek olyan országok, ahol a migráció jelenthet megoldást ezekre a kérdésekre, számunkra ez nem jelent alternatívát. A multikulturalizmus "sokszínűségével szemben" mi a keresztény magyar társadalom értékeiben hiszünk - jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzátette: a magyar álláspont szerint a határsértőket nem "mentegetni kell", hanem meg kell büntetni őket. "A mi jogunk, hogy eldöntsük, hogy ki jöhet be Magyarországra és kivel éljünk együtt" – közölte.

Szijjártó Péter Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőjelölt támogatására kérte a jelenlévőket. Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy érzi a bizalmat a választók részéről, amit szavai szerint a fórumon megjelentek nagy száma is kifejez. A migrációban rejlő veszélyekre és a szavazás jentőségére hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ