Cropped landscape
Belföld
A választás tétje, hogy a családokat vagy a bevándorlókat támogatja-e az ország + VIDEÓ
2018-03-2810:24
Az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy a magyar családokat vagy a bevándorlókat támogatja-e az ország a jövőben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. 
Novák Katalin azt mondta, az ellenzék a családok támogatása helyett a migráció támogatását választaná, lebontaná a kerítést és hagyná, hogy bevándorlóországgá váljon Magyarország. 
De ha a jelenlegi kormány folytathatja a munkát, akkor továbbra is támogatja a magyar családokat és megvédi a családtámogatási rendszert
- jelentette ki. 
    
Az államtitkár azt hangoztatta, hogy 2010 óta a családok támogatása áll a középpontban, minden döntés az ő érdekeiket szolgálja és a családok kétszer akkora támogatás kapnak, mint nyolc évvel ezelőtt. A magyar emberek teljesítménye ugyanis lehetővé tette a gyermekvállalást és -nevelést segítő, erős, stabil, kiszámítható családtámogatási rendszer bevezetését - emelte ki. 
    
Míg korábban büntették a gyereknevelés utáni munkába állást vagy a gyorsan egymás után gyereket vállaló családokat, ma már adókedvezményekkel támogatják a kisgyermekes nők munkába állását, a fiatalok már az egyetem alatt vagy közvetlenül utána gyereket tudnak vállalni a gyed extrának köszönhetően, segítik az otthonteremtést és biztosítják családi adókedvezményt. A gyerekek többsége ingyenes étkezik, ingyen kap tankönyvet és ingyen vehet részt az Erzsébet-táborokban - sorolta Novák Katalin. 
   
Ha az ellenzék nyer, akkor mindez veszélybe kerül és Magyarország családokat támogató ország helyett bevándorlókat támogató országgá válik. A kérdés tehát az, hogy megőrizzük-e az eredményeket, vagy hagyjuk, hogy elvegyék ezeket
- fogalmazott az államtitkár. 
    
Hozzátette, azokban az országokban, ahol sok a bevándorló, a költségvetés jelentős hányadát viszi el a támogatásuk. Magyarországnak egy bevándorló ellátása kilencmillió forintba kerülne, így összesen százmilliárd forintos nagyságrendben kellene rájuk költeni, ha betelepítenék őket - mondta Novák Katalin.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ