Cropped landscape
Belföld
Angard: ki érti, mi történik a Jobbikban?
2018-03-2819:47
Egy moderátor: Dobos Marianne. Négy vitapartner: A pást baloldalán Böcskei Balázs és Tóth Csaba, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Mráz Ágoston Sámuel. A téma: Közeledik a választás, felgyorsultak az események, legalábbis ami a sajtótájékoztatók számát illeti. Korrupcióról beszél mindegyik oldal, csak épp más ügy kapcsán. A migrációs kérdés még mindig adott a jobboldalon, az ellenzék viszont nem ezzel akar foglalkozni, hanem már április 9-ére készül. Együttműködés alig volt, koalíciós kormány lesz? Ezen kívül: ki érti, mi történik a Jobbikban? Identitáskérdés, ami megosztja a régi, de az új szimpatizánsokat is. 
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a napokban arról beszélt egy interjúban, hogy pártja 2010 előtti politikája volt a hazugság, és nem a mostani. Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója szerint nem tudni a Jobbik mikor mond igazat, s mikor nem, a választóknak pedig nehéz azt követniük, hogy a Jobbik milyen változásokon ment keresztül. úgy véli, a Jobbik 2010 előtt komolyan gondolta a radikalizmust, most pedig komolyan gondolja a mérséklődést. Gajdics Ottó erre reagálva felhívta rá a figyelmet, a Jobbik számít azokra a szavazókra, akik 2010 előtt a pártot nácinak, rasszistának cigánygyűlölőnek tartották. 

Az világosan látszik, hogy az az érthetetlen, hogy egyáltalán, amikor a kutató urak megkérdezik, ki a szimpatikus, vagy kire szavaznátok, hogy Magyarországon van még olyan, aki azt mondja erre, hogy a Jobbikra. Miért?
– tette fel a kérdést a Magyar Idők főszerkesztője. 

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint a nemzeti radikálisnak nevezett állampolgárok nem tudnak a Jobbikra szavazni azóta, amióta Vona Gábor azon verseng Gyurcsány Ferenccel, ki tudja Jobban Orbán Viktort ekézni 

Böcskei Balázs politikai elemző kiemelte: igaz az az állítás, hogy át akarnak nyúlni más táborokba is. Úgy fogalmazott: bele akarnak marni az MSZP-s, a bizonytalan baloldali szavazókba, s majd április 8-án kiderül, hogy ezt hatékonyan tette-e. Azt a látszatot kelti a Jobbik és nyilvánossága, hogy csak ők az egyetlen esélyesek mind az egyéni választókerületekben, mind pedig a listás szavazások esetén, holott „elég kevés” azon kutatások száma, hogy a Jobbik az egyetlen esélyes, a mindent kizáró alternatíva. Böcskei Balázs hozzátette: a baloldali, liberális pártoknak éppúgy van esélyük, nem igaz az, hogy a Jobbik lenne a legesélyesebb. 
 
A teljes adás: 

ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ