Cover
Belföld
Fidesz: A Soros-bérencek a XV. kerületbe is migránsokat telepítenének
2018-03-2819:01
A Fidesz szerint a "Soros-bérencek" Budapest XV. kerületébe is migránsokat telepítenének, a városrész pedig földrajzilag és emberileg is nagyon ki van téve a betelepítésnek. László Tamás fideszes országgyűlési képviselő az Adria utcai volt orosz kórház előtt demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatóján azt mondta, arra szeretnék az akcióval felhívni a figyelmet, hogy ha április 8-án a DK-s Hajdu László kerülne hatalomra, akkor engedne a nyomásnak és megszavazná a kötelező, felső határ nélküli betelepítést.
Ezt László Tamás azzal támasztotta alá, hogy a XV. kerület rendelkezik a legtöbb lakóteleppel Budapesten, és nagyon sok a beépítetlen terület is. Példaként említette a Pólus Center és az Ázsia Center közötti területet, ahova Hajdu László konténervárost szeretett volna építeni, most pedig jó helyszín arra, hogy több ezer migránst telepítsenek oda. Azt mondta, a volt orosz kórház területén több olyan épület van, ahova viszonylag kis beruházással azonnal beköltöztethetőek lennének a migránsok. 

A veszélyeztetettség személyi okai között az szerepel, hogy ha Hajdu László, és a mögötte álló Gyurcsány Ferenc és a "migránspártiak" végig tudnák vinni az elképzeléseiket, amelyeket már több helyen elmondtak. Ezek között az emberek között említette még Szél Bernadettet, Karácsony Gergelyt is, akiket "Soros-bérencnek" nevezett. László Tamás szerint a harmadik indok a kerület kitettségének, hogy a kerület kétharmada lakótelep, és Európában a nagy migránsgócok szinte mindenütt a nagyvárosok külső részein lévő lakótelepekben vannak. Hozzátette: elég néhány családot betelepíteni, majd a környező lakók ennek hatására elköltöznek onnan. 

Hangsúlyozta továbbá: a Gyurcsány-párt jelöltjei olyan embert szolgálnak, aki egyszer már tönkretette az országot, és ha tehetné, akkor ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, de most már a Soros-tervet is végrehajtanák és betelepítenék a migránsokat - fogalmazott a politikus. A demonstráción a résztvevők transzparensekkel tiltakoztak a betelepítések ellen. Ezeken egyebek közt az volt olvasható, hogy "Nemzetárulók", "Nem kérünk belőlük!", "Migránsmentes kerületet!", "Ne hozzátok ide a terrort és a bűnözést!".

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ