Cover
Belföld
Lázár János: A kormány vizsgálja a téli rezsicsökkentés kiterjesztését
2018-03-2815:21
A kormány vizsgálja, hogyan tudja érvényesíteni a téli rezsicsökkentést azokon a településeken, ahol nincs kiépítve gáz- vagy távhőhálózat - közölte Lázár János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: mintegy 300 település lehet, ahol nincs ilyen hálózat, az ott élő lakosság támogatásáról a következő napokban döntenek. Hozzátette: az érintettek nem feltétlenül tűzifával fűtenek, háztartásonként eltérnek a módok.

Jelezte azt is, hogy a korábban bejelentett téli rezsicsökkentés - amely 12 ezer forint jóváírással jár - mintegy 3 millió 400 ezer lakást érinthet.

A Soros-hálózat a Magyarországról szóló EU-jelentésekbe is beavatkozik

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a "Soros-hálózat" tagjai nemcsak Magyarországon igyekeznek befolyásolni a döntéseket, hanem Brüsszelben is folyamatosan próbálnak beavatkozni a Magyarországot - és Lengyelországot - érintő uniós jelentések, álláspontok kialakításába. 

Lázár János azt mondta: Magyarországon kétezer olyan aktivista dolgozik, akiket Soros György pénzel, és akiknek feladata a beavatkozás a belpolitikai döntéshozatalba. 

Soros György brüsszeli irodája pedig a Magyarországgal - és Lengyelországgal - kapcsolatos uniós jelentésekbe próbál beavatkozni különböző szövegszerű javaslatokkal - tette hozzá a miniszter.

Szerinte a választás után a magyar kormánynak nemzetbiztonsági megfontolásokból értékelnie kell ezeket a folyamatokat, sőt fel kell hívnia az Európai Unió figyelmét arra, hogy ezek a szervezetek beavatkoznak az Európai Bizottság döntéshozatalába, ami nem transzparens. 

A kormány mindezek alapján továbbra is szükségesnek tartja a "Stop Soros" törvénycsomag elfogadását - közölte Lázár János.

Lázár János: Ne lehessen 65 méternél magasabb épület az országban! 

A kormány törvényjavaslatot nyújt be, amely alapján Magyarországon a legmagasabb épület 65 méter magas lehetne - közölte.

A fővárossal kapcsolatban a tárcavezető úgy indokolt: hiba lenne, ha a Szent István Bazilikánál magasabb épület létesülne. A szerdai kormányülésen született döntések közül Lázár János azt is ismertette, hogy május végéig meghosszabbítják a szegedi Szeviép-ügy károsultjainak jelentkezési határidejét.

A 112. Kormányinfó:
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ