Cropped landscape
Belföld
NőiSzem: Janiczak Dávid távozzon a közéletből!
2018-03-2811:26
Mindennapok Női Szemmel Egyesület, Király Nóra, jobbik, Janiczak Dávid, Ózd, petíció
A Mindennapok Női Szemmel Egyesület online petíciót indít annak érdekében, hogy Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere távozzon a közéletből - közölte Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján. 
Király Nóra a Jobbik XI. kerületi irodája előtt újságíróknak a kezdeményezést azzal indokolta: múlt héten derült ki, hogy Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke "minősíthetetlen stílusban, trágár kifejezéseket használva alázta és gyalázta első beosztottját". Hozzátette: ezt mélységesen elítélik, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke léptesse ki Janiczak Dávidot a Jobbikból, mondassa le a polgármesterségről és léptesse vissza mindenfajta közéleti szerepléstől.   
   
Hangsúlyozta: nem mentség, hogy Janiczak Dávid minősíthetetlen kijelentései magánbeszélgetésben hangzottak el, hiszen egy közéleti szereplőnek a magánéletben is példát kell mutatnia.
   
Király Nóra azt mondta, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület egy hónapja már indított egy online petíciót Juhász Péter Együtt-elnök "nőverési ügyében", ami sikeres volt, hiszen több mint ötezren írták alá, és Juhász Péter azóta bejelentette, hogy visszalép a képviselő-jelöltségtől.

A petícióhoz a http://www.noiszem.hu/peticio/ linken lehet csatlakozni.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ