Cover
Belföld
Több abortuszt kényszerítene Magyarországra az Európai Parlament
2018-03-2821:08
Több abortuszt kényszerítene Magyarországra az Európai Parlament Nőjogi Bizottsága. A Momentum politikusa és a Gólyahír Egyesület elnöke vitázott a Napi aktuális stúdiójában.
Az Európai Parlament New York-i bizottságában fogalmazták meg aggályaikat a magyar egészségügyi rendszerrel és az abortusz szabályozásával kapcsolatban. Úgy vélik, hogy a magyarországi terhesgondozás és az abortuszhoz való hozzáférés egyre nehezebb hazánkban.
Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület Elnöke szerint, a fiatalok felvilágosításával kellene elsősorban foglalkozni, hogy tudják hogyan és mi ellen kell védekezni.

Ne abortusz legyen, hanem védekezés a nemkívánt terhesség ellen.

Magyarországon az utóbbi években egyre inkább csökken az abortuszok száma. A legkevesebb terhességmegszakítást 2016-ban végezték nálunk, azonban európai viszonylatban még mindig magas ez a szám. Cseh Katalin orvos és a Momentum Elnökségi tagja elmonda, hogy leginkább olyan embereken végeznek terhességmegszakítást, akik egyáltalán nem alkalmaztak fogamzásgátlást.

Látszik az is, hogy egy komoly hiányosság van ezen a területen a fogamzásgátláshoz való hozzáférés és a szexuális nevelés terén.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy a fiataloknak nem csak elmondani kellene a hatékony fogamzásgátlást, hanem meg is kellene rá tanítani őket.

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja -  Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ