Cover
Belföld
Tuzson Bence: Ha rosszul döntünk, bevándorlóországgá válunk
2018-03-2820:26
Az előttünk álló választás példa nélküli, az ország sorsa akár száz évre is eldőlhet és ha Magyarország rosszul dönt, bevándorlóországgá válik - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján Tatabányán, a térség országgyűlési képviselőjével és jelöltjével, Bencsik Jánossal (Fidesz-KDNP) tartott lakossági fóruma előtt.
Tuzson Bence hozzátette, a magyar parlamenti pártok közül csak a Fidesz és a KDNP akarja megvédeni az országot. Az ellenzéki pártok hatalomra kerülésük esetén erre nem képesek, "sőt vannak olyan politikai erők, melyeknek kifejezett szándéka, hogy Magyarországot bevándorlóországgá tegyék" - fogalmazott a politikus. Az államtitkár kijelentette, ha Magyarország egyszer bevándorlóországgá vált, attól kezdve többé nem lesz olyan, mint volt. Ezt az állapotot visszafordítani nem lehet, csak megakadályozni és később erre nem lesz lehetőség. 

A politikus szerint, gazdasági eredményeinket sem leszünk képesek megtartani, ha nem tudjuk az ország biztonságát garantálni és kultúránkat megőrizni. "Németországban a magyar költségvetésnek megfelelő összeget fordítanak a bevándorlás kezelésére" - mondta az államtitkár, majd hozzátette, ha a források jelentős részét nálunk is a bevándorlásra kell költeni, nem tudjuk folytatni azt a gazdaságpolitikát, melynek következtében az ország gazdasági növekedése 4,2 százalék. 

Tuzson Bence kiemelte, hogy csökken a költségvetési hiány és az államadósság, Magyarország "szinte önerejéből" produkált gazdasági növekedést. Összegzésében az elért eredmények közé sorolta a nyugdíjak emelkedését, a nyugdíjprémium kifizetését, a minimálbér 88 százalékos emelkedését, valamint a szakemberek minimálbérének megduplázódását.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ