Cropped landscape
Belföld
Újraindul a magyar hadiipar
2018-03-2813:14
Gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország - jelentette be a Simicskó István honvédelmi miniszter és Karla Slechtová cseh védelmi miniszter szerdán Budapesten.
Simicskó István elmondta: cseh licenc alapján első lépésben a fegyverek összeszerelése indul meg, majd 2019 januárjától a teljes gyártás Magyarországon lesz. Ez mintegy kétszáz embernek új munkahelyet is jelent majd - tette hozzá.
   
A miniszter azt mondta: újabb mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Honvédség fejlesztésében, "a magyar hadiipar újraindul".

Régiónk biztonsága Európa jövőjének záloga
 
A közép-európai régió biztonsága Európa jövőjének záloga - emelte ki Simicskó István honvédelmi miniszter a Közép-Európai Védelmi Együttműködés (CEDC) védelmi miniszteri tanácskozása után szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. 
 
Simicskó István példaértékűnek nevezte az Ausztriát, Csehországot, Horvátországot, Szlovákiát, Szlovéniát, Magyarországot, valamint megfigyelőként Lengyelországot tömörítő együttműködést. Elmondta: kollégáival megállapodtak abban, hogy védelmi képességeiket továbbfejlesztik, hogy még hatékonyabban védhessék az európai értékeket, a schengeni határokat. 
    
A honvédelmi miniszter azt mondta, kollégáival a Nyugat-Balkán biztonsági helyzetét aggasztónak értékelték, s abban is egyetértettek, hogy az illegális migrációs válság elhúzódására kell számítani. 
   
Ennek nyomán Simicskó István a tanácskozáson felajánlotta, hogy Magyarország - a 2017-ben Horvátország által megrendezett gyakorlathoz hasonló - határvédelmi, migrációs válságkezelési nemzetközi hadgyakorlatot rendez meg 2019-ben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ