Cover
Belföld
Választási hangulatkeltés, kampánykamu a bűnőzök letelepedési kötvényéről szóló cikk
2018-03-2820:29
Valóságtól elrugaszkodott cikknek, kampánykamunak tartja a kormány azt a kedden megjelent cikket, amely szerint külföldi bűnügyben érintettek is hozzájutottak magyar állampolgársághoz letelepedési kötvények vásárlása révén.
A 444.hu és a Direkt36 szerdán reggel megjelent közös cikke szerint az elmúlt években letelepedési kötvényt vásárolt több olyan ember, aki biztonsági kockázatot jelenthet. A Belügyminisztérium délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a valóságtól elrugaszkodott cikknek kizárólag a választási hangulatkeltés a célja. Hozzátették: a magyar hatóságok egyedi ügyben nem adhatnak tájékoztatást a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak. 

"Sajnálatos ugyanakkor, hogy az 'oknyomozók' azokat az ellenőrzési lehetőségeket sem használják ki 'hírük' közzététele előtt, amelyek bárki számára nyitva állnak, és egyértelműen cáfolják a megjelenteket" - írták, hozzátéve: a cikkben megnevezettek egyike sem szerepel az Európai Unió egyetlen tiltó listáján sem, egyikük pedig már a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején Magyarországon élt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-nek küldött álláspontjában ugyanerre az indokra hivatkozva "kampánykamunak" nevezte a cikket, "Kampánykamuval pedig a kormány nem kíván foglalkozni" - írták.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ