Cropped landscape
Belföld
A Fidesz feljelentést tesz Hadházy Ákos földügyei miatt
2018-04-0316:16
LMP, Hadházy, Ákos, föld, feljelentés, fidesz, budai
Egyre több részlet derül ki Hadházy Ákos földügyében, amely fölveti a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját, ezért a Fidesz a mai napon feljelentést tesz a Központi Nyomozó Főügyészségen - hangsúlyozta Budai Gyula keddi sajtótájékoztatóján.
Hozzátette, dokumentumok igazolják, hogy Hadházy Ákos apja és anyja egy stróman hálózat tagjaként játszotta ki a földtörvényt és strómanként egy német üzletember részére több százmillió forint értékű földet játszott át.
Budai Gyula ismertette, hogy Hadházy Ákos anyja részt vett egy több százmilliós földliciten és egy olyan strómanszámláról utalt 30 millió forint előleget, amelyről több hasonló jogügyletet bonyolítottak le.

A kormánypárti politikus elmondta, az elmúlt napokban vártuk Hadházy Ákos válaszát a feltett kérdésekben, ezt nem tette meg, helyette folyamatosan mellé beszélt, ezért a nyomozó hatóságon a sor, hogy az igazságot kiderítse, ezért tesszük meg a büntető feljelentést.

Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, ezért vele szemben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, ezért ennél a szervnél tette meg a feljelentést.

Fidesz.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ